Smena direktora škole u Barajevu zbog nasilja nad učenicom

Direktor Srednje škole "Barajevo" Dobrivoje Jelić danas, 17. septembra biće smenjen, pišu "Novosti".
Smena direktora škole u Barajevu zbog nasilja nad učenicom
Foto: Pixabay
Njegovu smenu potpisaće ministar prosvete Mladen Šarčević, što je i potvrdio "Novostima". 
 
Jedan od razloga za smenu je i što Jelić nije odmah prijavio slučaj vršnjačkog nasilja, kada su dve tinejdžerke šamarale treću. Jedna od nasilnica, kao i žrtva, učenica je ove škole. Taj snimak nedavno je objavljen na društvenim mrežama, a protiv I. O. (15) i D. I. (14) pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak. Moguća kazna je da budu izbačene iz škola. Takođe, podneta je i krivična prijava.
 
Zbog incidenta školu u Barajevu u ponedeljak su posetili prosvetna inspekcija, predstavnici tima za borbu protiv nasilja i predstavnici školske uprave. Osim ove, obišli su i Školu za dizajn tekstila, čiji je đak druga nasilna devojčica. Direktor ove škole Stanko Kiš kaže za "Novosti", da je odmah reagovao tim za prevenciju nasilja, kao i da će škola preduzeti sve predviđene korake.
 
Napad na maloletnu devojčicu oštro je osudila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i istakla da "obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaje omalovažavanje, nasilno ponašanje, netrpeljivost i diskriminacija". Ocenila je ovaj slučaj predstavlja "ozbiljan alarm, pre svega nadležnim institucijama" - da se pozabave smanjenjem nasilja i prevencijom.
  • Nina

    17.09.2019 11:44
    Za svu decu
    Koja sprdnja !
    Prema nekom majka a prema nekom maceha!
    Sta se desilo sa svim prethodnim vrsnjackim nasiljem!
    Da li su i oni direktori smenjeni!
    Neka ministar dokumentuje !
    Zakon treba da vazi za sve i za neobavestene i obavestene direktore!!!
    I treba da je detaljan i jasan !
    I deca i roditelji pre pocetka skolovanja treba da su upoznati sa posledicama ovakvog ponasanja!
    Elem ministre umesto smesnih predloga i preuzetih iz razvijenih drzava bolje bi bilo korak po korak da sagledavate nase probleme i da nase nastavno osoblje iznosi neometano sa cim se sve susrecu!!!!
    Umesto filozofije....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.