FOTO: U toku obuka budućih vodiča policijskih pasa, građana i njihovih ljubimaca

Jedanaest policijskih službenika trenutno pohađaju šestomesečnu obuku za buduće vodiče službenih pasa.
"Ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a odigrali su ključnu ulogu i u četiri slučaja pronalaska eksploziva", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.
 
 
 
Ministar je ujedno prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa, kao i bezbednog uklanjanja istog od strane pripadnika Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade.
 
 
Stefanović je prisustvovao i obuci koja je namenjena građanima i njihovim ljubimcima, a koju organizuje Klub dresera i vodiča službenih pasa "Policajac". Reč je o tromesečnom kursu, koji je nedavno pokrenut, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa. Obuku trenutno pohađa više od 30 građana i njihovih ljubimaca.
  • Marko

    17.09.2019 17:34
    obuka za građane i pse bila je organizovana u novom sadu pre nekih 15 godina na policijskom poligonu na klisi, bio sam sa psom tada na poligonu i učili smo osnovne stvari. ne znam zašto su je prekinuli, ali je jedna od najboljih stvari koju su policija i grad tada uradili, ljudi su se zaista trudili, uživali, bilo je i odraslih i mladih i dece. za jednog vlasnika udomljenog psa daleko više znači ta obuka nego džak hrane ili besplatna kastracija za psa. baš lepa vest, podržavam ovo!
  • Bill

    17.09.2019 17:21
    A di tu menestar?
    Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.