Krkobabić: Moguće uvođenje radnih akcija kako bi se obnovila sela

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić sastao se sa predsednikom Saveza udruženja učesnika ORA (omladinske radne akcije) Srbije Momčilom Talijanom kako bi razmotrili modele eventualnog angažovanja akcijaša u obnovi objekata u Srbiji koji su devastirani dugogodišnjom nebrigom.
Sastanak je organizovao bivši državni sekretar MUP-a Srbije Dragan Marković Markoni koji je naglasio da državna politika određuje da li država ide putem neoliberalizma ili putem socijalne države.
 
"S obzirom da se zalažem za socijalnu državu onda ima mesta i prostora za obnavljanje radnih akcija i samoorganizovanja građana oko obavljanja društvenog korisnog rada te iz tog razloga sam organizovao sastanak ministra za regionalni razvoj i predsednika SORAS", objasnio je Marković.
 
Talijan je istakao da je ideja da se udruženje uključi u programe obnove sela, koje sprovodi Ministarstvo za regionalni razvoj.
 
"Želimo da se uključimo u izgradnju seoskih puteva, obnovu domova kulture i ujedno na taj način negujemo tradiciju omladinskih radnih akcija", ukazao je Talijan.
 
Na sastanku je Krkobabić obećao Talijanu da će sa timom za preporod sela razgovarati oko mogućnosti angažovanja akcijaša i da će o tome obavestiti Talijana na novom sastanku za desetak dana.
  • Janko

    25.09.2019 13:23
    Neka objave javni poziv i daju dobre plate, pa sam siguran da će biti zainteresovanih. A ako su mislili da im neko besplatno radi kao pre pedeset-šezdeset godina, malo su se preračiunali. Ne može država da se krije iza neoliberalizma i kapitalizma kada građanima poručuje da se sami snađu kako da prežive, a onda da se poziva na socijalizam i kolektivizam kada njoj trebaju dobrovoljni robovi.

    Vidim da su se neki obrušili na omladinu ovde. Gospodo, vaspitavajte svoju, a ne tuđu decu. U kakvoj su zemlji mladi odrastali i kakve su primere gledali, oni su još i dobri.
  • goga

    25.09.2019 08:05
    rad
    S obzirom na povecan broj nasilja,posebno medju omladinom a ne zaostaju ni matorci, hajde da uradimo nesto dobro za sve: u svetu se to zove drustveno koristan rad. Za svaki ali bez izuzetaka nasilnicki napad, ici na drustveno koristan rad, tipa: izgradnja infrastrukture po celoj Srbiji. Pa kad vec imaju visak snage i energije neka je utrose na igradnju puteva, kopanju kanala i slicno, a ovi mali koji jos nisu dorasli asovu neka budu vodonose, naravno sve uz pratnju policije. I eto svima dobro, zemlja ce dobiri infrastrukturu a oni ce se valjda opametiti, jer pucaju od dosade i snage.
  • Novica

    24.09.2019 19:57
    A nacionalizacija? Sta kazete na to preobuceni komunisti na vlasti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija