Gutović: Biti ministar kulture u Srbiji je ponižavajuće

Srpska kultura je na nivou koji je recipročan učešću kulture u budžetu Srbije - znači sa nula, nula, ne znam sa koliko nula iza ovog prvog zareza novca koji se odvaja za nju, ocenio je glumac Milan Gutović.
"I tu se dogodi neki ispad, kulturni eksces u kojem ipak nešto uspe da se uradi sa tako minornim izdvajanjima. Ali u principu sve ostaje isto kao što je bilo još od vremena kad sam bio klinac. Ništa se, ali baš ništa nije promenilo", istakao je Gutović za "Politiku".
 
Prema njegovom mišljenju, biti ministar kulture je velika počast, ali i veliko poniženje, jer je biti na čelu resora koji je ovako malo zastupljen u budžetu je ponižavajuće.
 
"I naravno, samim tim ministar kulture ne može da uradi ništa. On može jedino nemo da prati kako se sve ovo survava", ukazao je Gutović.
 
Govoreći o situaciji u društvu, on je konstatovao da se ljubav i porodica planski isključuju iz našeg života.
 
"To je nekakav projekat za koji ne znam ko ga je inicirao, zapravo pravio, ali ne znam ko ga realizuje. I znam da mi to vrlo pažljivo i tačno realizujemo. A ljubav, ljubav je postala multidisciplinarna. To pokazuju ove naše parade ponosa i slično", zaključio je Gutović.
  • Amon

    01.10.2019 13:57
    Jel još rade mašine u Kolubari po 25 sati Milane?
  • proka

    01.10.2019 13:53
    * . /
    zasto komentarises kada ne razumes i ne znas ( pocevsi od Srpskog jezika pa na dalje )
  • StAV

    01.10.2019 13:33
    rodjen u Srbiji
    Biti gradjanin treceg reda u Srbiji je ponizavajuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.