Uefa će proveriti zbog čega je Zvezda uskratila akreditacije novinarima Danasa

Evropska fudbalska unija (Uefa) kontaktiraće upravu fudbalskog kluba Crvena zvezda i proveriće zbog čega je odlučeno da se uskrate akreditacije novinarima dnevnog lista Danas, navodi se u odgovoru evropske kuće fudbala na pismo koje je uputilo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).
Uefa će proveriti zbog čega je Zvezda uskratila akreditacije novinarima Danasa
Foto: Pixabay
NUNS je pre dva dana obavestio Uefu da je uprava Zvezda drugi put u razmaku od mesec dana uskratila novinarima Danasa pravo da izveštavaju sa utakmice u Ligi šampiona, čime je prekršila srpski Zakon o javnom informisanju i medijima kojim je "zabranjena neposredna ili posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu".
 
To udruženje je izrazilo uverenje da su kritički tekstovi o poslovanju Crvene zvezde, koje je objavljivao Danas, razlog da uprava beogradskog kluba odluči da uskrati akreditaciju tom dnevnom listu.
 
Novinari Danasa nisu izveštavali sa utakmica protiv Jang Bojsa i Olimpijakosa, a u oba slučaja u klupskom dopisu navedno je da su akreditacije uskraćene zbog "velikog interesovanja medija".
 
"Koristimo priliku da izrazimo zahvalnost što ste nam poslali ove informacije. Nijedna od strana koju pominjete novine Danas i FK Crvena zvezda, nije do ovog trenutka pokrenula ovo pitanje kod Uefa, ni direktno, ni posredstvom delegata Uefa koji su imenovani za utakmice sa Jang Bojsom i Olimpijakosom", navodi se u odgovoru Uefe.
 
Dodaje se da je, prema propisima evropske kuće fudbala, komunikacija sa medijima u nadležnosti kluba, a u skladu s tim i poslovi akreditacije novinara i snimatelja.
 
"Naša služba za odnose sa medijima će u narednim nedeljama kontaktirati FK Crvena zvezda u vezi ovog slučaja, kako bismo bolje razumeli karakter tih odluka i nadamo se, pomogla da dve strane prevaziđu međusobne prepreke", navodi se u pismu koje je Uefa poslala NUNS-u.
  • Banacan

    04.10.2019 07:28
    Sramota
    Djilaska posla
  • ST

    03.10.2019 20:06
    Bojim se da se apsolutno nista nece dogoditi.
  • Lala

    03.10.2019 18:52
    Sramota
    "ciganska posla"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.