Jedan od pet miliona: Pink boja za RTS uprkos krivičnim prijavama

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" ponovo su simbolično ofarbali vrata zgrade Radio televizije Srbije u "pink" boju, a u toj akciji pridružili su im se predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Marko Bastać i Nebojša Zelenović.
Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan zbog farbanja vrata RTS-a Srđan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću koji je podneo krivične prijave protiv studenata zbog te akcije, da je u službi Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Marković je rekao da je Bujošević nekada bio uzor mnogima, poznat po rečenici 'nije srpski ćutati', ali da je sada u službi vlasti.
 
"Zašto si ofarbao tu svoju prošlost u pink", upitao je Marković direktora RTS-a. On je dodao da je RTS "lažna nacionalna frekvencija" i naveo da učesnici protesta nastavljaju "rekonstrukciju" javnog servisa započetu ranije farbanjem vrata.
 
Predstavnik studenata iz udruženja Jedan od pet miliona Moma Kovačević podsetio je da su studenti koji su učestvovali u akciji farbanja RTS-a pink bojom saslušavani u policiji, jer je protiv njih podneta krivična prijava.
 
"Prema 'Srpskoj naprednoj stvarnosti' mi smo kriminalci jer se borimo za naše pravo da znamo sve", rekao je Kovačević.
 
On je dodao da "SNS stvarnost" nema dodirnih tačaka s realnošću, i da je zbog takve "stvarnosti" glumac Branislav Trifunović izložen medijskom linču, jer je navodno cepao srpsku zastavu. Prema njegovim rečima, studenti su za vlast izdajnici, dok se predstavnici vlasti sastaju po jahtama s predstavnicima Prištine.
 
Okupljeni građani potom su krenuli u protestnu šetnju ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici. Kako je ranije najavljeno, protest Jedan od pet miliona večeras predstavlja odgovor na krivične prijave podnete protiv studenta koji su tokom ranijeg protesta farbali u "pink boju" ulazna vrata zgrade RTS-a simbolično poručujući šta misle o njenom izveštavanju.
 
Učesnici protestne šetnje prethodno su izveli mini performans u blizini sedišta predsednika Srbije u Beogradu, a zatim su nastavili ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici noseći na čelu kolone veliki transparent s natpisom 'Bojkot'
 
Srđan Marković rekao je da bi u zgradi predsedništva trebalo da bude predsednik države, ali da umesto njega "tu obitava mračna strana Srbije". Kao ilustraciju te mračne strane jedna od studentkinja izvela je na violini melodiju iz filma "Rat zvezda" pod nazivom "Imperijalni marš". 
 
Građani okupljeni u protestu "Jedan od pet miliona" zatim su nastavili protestnu šetnju ka zgradi RTS-a.
  • milicica

    13.10.2019 17:37
    bravo za setnju
    Bravo za transparent ali kad vidim ko vam se pridruzuje sve moj do mojega muka mi je i jos nesto farbajte svoja vrata koja ste kupili i platili jer farbajuci nasa samo ste huligani. asaetajte do mile volje to vam niko ne brani ali avaj setate sa onima koji su bili isti ako ne i gori i zato vise nikom ne verujem.
  • Koji mesec?

    12.10.2019 21:56
    Ružičasta Bastilja.
    Mart i oktobar smo utrošili.
    Sad, posle izbora, u kojima će netrosmisleno pobediti naš heroj, gospodar, spasilac i najveći sin ovog naroda - sledeći mesec je?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija