Protest ispred Centralnog zatvora zbog hapšenja uzbunjivača iz Krušika

Nekoliko desetina ljudi u organizaciji Inicijative žena Srbije okupilo se večeras ispred Centralnog zatvora u znak protesta zbog hapšenja A. O, radnika "Krušika" iz Valjeva, koji je uhapšen jer je medijima dostavio podatke iz te firme koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.
A. O. je priveden 18. septembra, a vest o njegovom privođenju objavljena je pre nekoliko dana. Građani su se okupili ispred Centralnog zatvora da bi iskazali svoje nezadovoljstvo.
 
Biljana Stojković iz Inicijative žena Srbije navela je za N1 da A. O. završio u CZ zbog toga što je bio odgovoran građanin. 
 
"Što je objavio svima šta se dešava u vojnoj industriji - ko prodaje, ko trguje oružje po koruptivnim i povlašćenim principima, kako smo uspeli da shvatimo. On je, za kaznu, uhapšen, dok onima koji su učesnici čitave ove afere zapravo ništa ne fali, oni su ga i uhapsili. Dakle, to je jedan potez mafije, a mi kao građani želimo da imamo poslednju reč", navela je Stojković.
 
 
Protest su podržali aktivisti "1 od 5 miliona", Saveza za Srbiju, Pokret slobodnih građana, Inicijativa "Ne davimo Beograd". 
 
Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražili su oslobađanje iz pritvora A. O. koji je bio novinarski izvor.
 
Građani će se do njegovog puštanja okupljati ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu svakog dana od 18 sati, najavilo je ranije danas udruženje "1 od 5 miliona" i pozvalo građane da stanu u odbranu A. O.  
 
Podsetimo, BIRN je danas objavio tekst u kojem piše o zaveri ćutanja u slučaju Branka Stefanovića, kao i da su uzbunjivača hapsili naoružani specijalci, o čemu možete da čitate OVDE.
  • Simona

    14.10.2019 12:46
    Eh pa da
    Ova država će postati ozbiljna tek kada se ovakvi likovi (skloni odavanju službene tajne) počnu osuđivati na višedecenijske kazne.
  • Čaruga

    14.10.2019 12:44
    Re: Nemanja
    Dečko da bi ti se nešto desilo, najpre moraš da počneš nešto da radiš u životu, a ne da samo čekaš kada će ti stranka doći na vlast.
    Ne trebaš ti nikom kao neznalica, neobrazovan kadar i stranački parazit.
    I za botove stranke uzimaju neke sa ozbiljnijim radnim iskustvom.
    Zasuči brale rukave i kreni u nadnicu, eno traže u Temerinu nadničare, a ista slika je i u Neštinu.
  • Dolma

    14.10.2019 12:40
    @Bili Kid
    Da li pričaš o nekom Đilasovom režimu, ili možda nekom Pajtićevom, Tadićevom, Čedinom ili Đinđićevom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija