Muškarci sa hirurškim maskama ubacili letke u dvorište televizije N1

U dvorište zgrade TV N1 u Beogradu dvojica muškaraca su preko ograde ubacila oko 500 letaka na kojima piše "Republika Srbija doviđenja. Dobrodošli u Luksemburg", saopštila je ta televizija.
Incident se dogodio sinoć oko 21:30h, a muškarci, koji su nosili hirurške maske, udaljili su se automobilom koji je bio parkiran u blizini, navodi se u saopštenju N1. Policija je, kako se dodaje, došla na lice mesta i obavešteno je tužilaštvo.
 
Ovo nije prvi put da se nedaleko od zgrade N1 dešavaju ovakve stvari. U nedelju su blizu ulaza postavljene improvizovana rampa i tabla s natpisom "Napuštate Republiku Srbiju, dobrodošli u Luksemburg", podseća ta televizija.
 
NUNS: Vlast da zaustavi zastrašivanje N1
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je najnoviji incident usmeren protiv TV N1 i pozvalo nadležne policijske i tužilačke organe, a pre svih najviše nosioce vlasti, da preduzmu sve što je neophodno da bi se zaustavilo učestalo zastrašivanje novinara i redakcije te televizije.
 
U saopštenju se ocenjuje da najviši državni funkcioneri i članovi rukovodstva vladajuće Srpske napredne stranke, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, krajnje malicioznim, potcenjivačkim, diskriminatornim i uvredljivim izjavama protiv TV N1 inspirišu i ohrabruju neprijateljsko ponašanje prema tom mediju.
 
"Uprkos deklarativnim izjavama ključnih aktera najviših funkcionera o garantovanim novinarskim i medijskim slobodama u Srbiji, odavno je potpuno očigledno da su novinari i redakcije čija uređivačka politika nije po volji vlasti izloženi raznim oblicima zastraživanja i ugrožavanja njihove profesionalne i fizičke sigurnosti", ukazuje NUNS.
  • Branko NS

    15.10.2019 17:05
    Dr.
    Sumnjam na falsifikovane doktore.
  • betmen

    15.10.2019 14:39
    A po čemu je to incident??? Da li je incident kada mi Đilasovi aktivisti ubacuju promo materijal u poštansko sanduče???
  • pajo patak

    15.10.2019 12:11
    igrala se deca
    maske dobili od ortopeda - hirurga Zlatibora. ( pitaj Taru )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.