Forum beogradskih gimnazija: Ministarstvo da zaštiti nastavnike od nasilnih učenika

Forum beogradskih gimnazija osudio je danas napad učenika na direktora škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici i pozvao ministra prosvete Mladena Šarčevića da učini sve da zaštiti nastavnike i prosvetne radnike od nasilnih učenika i roditelja.
Forum beogradskih gimnazija: Ministarstvo da zaštiti nastavnike od nasilnih učenika
Foto: Pixabay (ilustracija)
Oni u saopštenju ukazuju na težak položaj prosvetnih radnika i loš odnos prema njima, ocenjujući da je takav tretman prema nastavnicima i zaposlenim u školama "dao vetar u leđa" roditeljima i učenicima, koji su skloni nasilju, da krenu u fizičke obračune sa prosvetnim radnicima.
 
"Osim fizičkih, nastavnici su izloženi i svakodnevnim verbalnim napadima, o kojima javnost nikada ne sazna, a koji znaju biti jednako brutalni kao i fizički", dodaje se u saopštenju.
 
Forum traži od Ministarstva prosvete da hitno preduzmu neophodne korake u cilju primene zakona kojima će se zaštititi ličnost i dostojanstvo nastavnika.
 
Predlažu da Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokrenu kampanju kroz medije i društvene mreže, a koja bi imala za cilj promenu svesti društva i prevenciju nasilja nad nastavnicima i radnicima u školama jer ukoliko se ovakav trend nastavi, kako ocenjuju, pitanje je vremena kada će nastavnici postati i životno ugroženi.
  • Gojko

    17.10.2019 20:50
    Od koga tražite zaštitu nesrećnici, pa ti kojima se obraćate su bili ponavljači i najradije bi vas sve videli nataknute na ražanj. Oće li lažni diplomci da vas zaštite?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.