Sloga: Hitne smene i istraga zbog požara u Lučanima

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" traže hitnu smenu direktora fabrike "Milan Blagojević – Lučani" Radoša Milovanovića i kompletnog Upravnog odbora fabrike, kao i smenovođe zbog današnjeg požara u kome su povređena dva radnika.
"Smenu, odgovornost, ali i istragu zašto je došlo do incidenta zahtevamo zbog sramnog objašnjenja za javnost iz Namenske da se desio 'tehnološki požar koji se događa u sklopu tehnološke proizvodnje', što je potpuna idiotarija, jer u radu sa barutom ne možeš da planiraš požar, već si u obavezi da ga sprečiš i otkloniš sve kako do njega ne bi došlo", navodi se u saopštenju Sloge.
 
Dodaje se da su sindikati posebno ogorčeni time što se radnici koju su gotovo pre nekoliko sati jedva jedva spasili živote bekstvom iz eksplozije "guraju pred TV kamere kako bi opravdavali incident nepostojećim terminom tehnološki požar".
 
"Ovo je još jedan neviđeni bezobrazluk i šamar zdravom razumu posle nedavnog sramnog aplauza podrške ucenjenih i poniženih radnika direktoru Radošu Milovanoviću, kome se sudi za smrt njihovog kolege stradalog prošle godine upravo u radu sa barutom", naglašavaju u saoštenju.
 
"Očigledno je da neko sa umišljajem nastavlja da radnike Namenske gura u nesreću da rade u uslovima opasnim po život  samo da bi došli do profita, dok se na afere o korupciji i preprodaji oružja o kojoj ceo region bruji sramno ćuti", zaključuju Udruženi sindikati.
 
Do požara je došlo u 13:47 sati u pogonu raketnih goriva pri proizvodnji dvobaznog baruta.
 
U kompaniji su agenciji MNA rekli da su radnici ambulantno zbrinuti i da imaju lake povrede u vidu poderotina na laktovima, navodeći da nema potrebe za hospitalizaciju.
 
"Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše telesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su se vratili na svoja radna mesta i nastavili sa radom", saopštila je fabrika "MB namenska" AD Lučani.
 
Navode da je tehnoloki požar, pri ovoj vrsti proizvodnje, predviđen kao mogućnost.
  • milan

    15.11.2019 00:23
    Znamo KO stoji iza toga!!!
    25. 6. 2012. - Povređen radnik u eksploziji u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima.
    21. 9. 2011. - U manjem požaru u fabrici "Milan Blagojević" povređen radnik.
    3. 12. 1997. - U požaru u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima toje radnika poginulo, a sedmoro povređeno.

    8. 4. 2014. - Poginuo poslovođa u kovačkom centru vojne fabrije "Krušik" u Valjevu.
    10. 5. 2010. - Prilikom detonacije u "Krušiku" u Valjevu povređena dva radnika.

  • Detelinarka

    18.10.2019 10:07
    Smejuruja
    ... a da radnici opet izadju i daju jednoglasnu podršku direktoru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija