Oko 60 odsto građana smatra da živi isto kao pre tri godine

Istraživanje CeSID-a pokazalo je da 60 odsto građana smatra da živi isto kao pre tri godine, 21 odsto smatra da živi lošije, 17 odsto da živi bolje, a dva odsto nije moglo da se izjasni o tome da li se njihov kvalitet života poboljšao ili pogoršao.
Oko 60 odsto građana smatra da živi isto kao pre tri godine
Foto: 021.rs
Rezultati istraživanja koje je CeSiD u okviru programa "Swiss PRO", sproveo u 50 gradova i opština centralne Srbije predstavljeni su danas u Gradskoj kući u Nišu, uz napomenu da je reč o petom CeSID-ovom istraživanju koje ima za cilj da utvrdi zadovoljstvo građana kvalitetom života u lokalnoj zajednici i uslugama lokalnih samoupravama.
 
Izvršni direktor CeSID-a Ivo Čolović izjavio je na prezentaciji da je prvo istraživanje javnog mnjenja urađeno 2010. godine i da je u odnosu na tada, sada nešto veće zadovoljstvo građana kvalitetom života i radom opštinskih i gradskih organa i službi.
 
"Građani su ocenili da opštinska administracija radi kvalitetnije, brže i bolje, ali ima i stvari kojima nisu zadovoljni. Građani su, između ostalog, nezadovoljni obimnom dokumentacijom koju moraju da pribave kada obavljaju određene poslove i nisu zadovoljni komplikovanim procedurama", istakao je Čolović.
 
Prema njegovim rečima, istraživanje je pokazalo da je dostupnost mesta za kupovinu, javna usluga kojom su građani najzadovoljniji, dok su građani najmanje zadovoljni omladinskom politikom i mogućnostima za mlade. "O dostupnosti mesta za kupovinu pozitivno se izjasnilo 66 odsto anketiranih, dok 44 odsto građana pozitivno ocenjuje omladinske politike i mogućnosti za mlade", kazao je Čolović.
 
On je izjavio da 45 odsto anketiranih građana smatra da lokalna vlast vodi računa o građanima i pruža usluge adekvatne njihovim potrebama, 44 odsto anketiranih misli suprotno, a 11 odsto ne zna odgovor na to pitanje. "U Nišu 63 odsto anketiranih smatra da lokalna samouprava brine o građanima i njihovim potrebama, 31 odsto smatra da nije tako, a šest odsto anketiranih nema odgovor na to pitanje", kazala je Čolović.
 
Prema njegovim rečima, od ukupnog broja anketiranih, tri četvrtine građana izjasnilo se da nikada nije koristilo veze ili poznanstva da lakše obavi poslove u opštinskoj ili gradskoj upravi, a Nišu je taj procenat još i veći, 99 odsto anketiranih kazalo je da nikada nije koristilo veze ili poznanstva za obavljanje poslova u gradskoj upravi.
  • Kiki

    23.10.2019 14:09
    Kiki
    Jos gore svakim danom.....
  • Laloš

    22.10.2019 21:09
    Ja priznajem da živim lepše od pre tri godine ali ne zbog para nego sam se razveo (a verovatno se to odnosi i na bivšu ženu). Eto bar dve osobe žive lepše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.