UNS: Trostruko više pretnji i uvreda na društvenim mrežama protiv novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) je u bazi za 2019. godinu od ukupno 75 slučaja napada i pritisaka na novinare i medijske radnike evidentiralo 20 pretnji, jezika i govora mržnje i vređanja kolega na društvenim mrežama, u čemu prednjače političari, saopštio je UNS.
UNS: Trostruko više pretnji i uvreda na društvenim mrežama protiv novinara
Foto: 021.rs
U odnosu na 2018. godinu na društvenim mrežama Tviter, Fejsbuk i Instagram utrostučen je broj pretnji, uvreda i jezika mržnje protiv novinara.
 
Prošle godine u UNS-ovoj bazi registrovano je šest pretnji na društvenim mrežama, u okviru kojih su i slučajevi jezika mržnje.
 
Poznati i manje poznati tviteraši ove godine kolegama su zbog pisanja pretili zatvorom, psovali ih, vređali i označavali.
 
Takvi tvitovi su izazivali i "davali za pravo" i njihovim pratiocima da upućuju slične komentare novinarima, navodi se u saopštenju.
  • Pantelija

    24.10.2019 07:44
    Komentar
    Kakav je kvalitet novinara, mislim da će se ovaj trend nastaviti i još i pojačavati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.