VIDEO: Ovako je izgledalo dopremanje ruskog sistema S-400 i Pancir-S u Srbiju

Ruska "TV Zvezda" objavila je snimak dolaska sistema S-400 i Pancir-S u Srbiju gde će učestvovati na vežbi "Slovenski štit 2019".
Sistemi su dopremljeni velikim ruskim transportnim avionom "an-124 ruslan", ruskih vazdušno-kosmičkih snaga, preneo je RTS.
 
U saopštenju ruskog ministarstva odbrane se navodi da će, u okviru zajedničke vežbe, sistemi S-400 i "Pancir" biti dopremljen na teritoriju Srbije, na aerodrom u Batajnici.
 
"Tokom vežbe, ruske i srpske PVO jedinice će zajednički izvršiti zadatke izviđanja, praćenja, klasifikacije i uništenja čitavog spektra meta u vazduhu", navedeno je u saopštenju.
 
Prethodno je Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo da se zajednička taktička vežba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava na teritoriji Republike Srbije i da će u njoj učestvovati srpski i ruski sistemi.
 
Sistem S-400 "trijumf" je protivavionski i protivraketni sistem koji je prvi put ušao u operativnu upotrebu u oružane snage Ruske Federacije u 2007. godini.
 
Ovaj sistem koristi četiri rakete na svojoj lansirnoj rampi odnosno četiri rakete različitog dometa. Ima mogućnost detektovanja stelt letelica na daljini od oko 150 kilometara. Njegov radar omogućava praćenje i osmatranje na daljini od čak 570 km.
 
  • Gospodo plaćenici

    25.10.2019 09:02
    Zaista čudno, što bilo kome ko je navodno "građanin Srbije" smeta naoružavanje Srbije sistemima koji sasvim sigurno sprečavaju da se dogodi 1999-ta i orgijanje zapada.
    Meni recimo, ne smeta, jer znam šta nas čeka u budućnosti.
  • Boro Čorbo

    24.10.2019 23:27
    Država definiše zakone pa ima mogućnost da sama odabere ako želi da se bavi prostotucijom.
  • Nedim

    24.10.2019 15:45
    Pvo
    Neka ih ostave, pa da kao ljudi pregovaramo o izlasku Srbije na more kod Drača...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.