Zaplenjen roleks od 42.000 evra na aerodromu "Nikola Tesla"

Carinici su danas na aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili skupoceni muški sat marke "roleks", čija je vrednost 42.500 evra.
U pokušaju da ga prokrijumčari u Srbiju sprečena je 39-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Milana. Ona se po preuzimanju prtljaga uputila ka izlazu kroz zeleni kontroni prolaz, što čine putnici koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.
 
Kada je zaustavljena radi kontrole, njen prtljag je pregledan na skeneru i u njemu je tada otkriven luksuzni muški sat marke "roleks" u originalnom pakovanju, sa računom i obrascem za povraćaj PDV-a, overenim na tivatskom aerodromu.
 
Iz pronađene dokumentacije se vidi kada je i gde sat kupljen i koliko je plaćen, pa će zbog neprijavljivanja na ulazu u našu zemlju biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut.
 
Uprava Carina podseća da se na beogradskom aerodromu redovno dešavaju pokušaji neprijavljivanja skupocene robe, jer putnici na taj način pokušavaju da izbegnu dažbine.
 
"Svako ko nije siguran na koji kontrolni prolaz treba da prođe, treba da ode na crveni i prijavi cariniku sve što sa sobom nosi. U interesu putnika je da tako postupe, jer zahvaljujući odličnoj međunarodnoj saradnji i razmeni informacija sa stranim carinskim administracijama, često unapred znamo za rizične putnike koji dolaze u našu zemlju. Ukoliko se putnici upute u zeleni kontrolni prolaz, to ne znači da će nesmetano moći da prođu i da ih niko neće zaustaviti. Pritom, kada putnik krene kroz zeleni prolaz, a carinik ga otkrije, on više neće moći da plati carinske dažbine, već je odmah u carinskom prekršaju", naglašava šefica carinske ispostave aerodrom Nikola Tesla Branka Popović.
  • Za nas sitne ribe

    25.10.2019 10:30
    @Ni mi jasno
    Moguće da prenosilac, mula, uopšte nije ulagač niti onaj koji plaća.
    Ako prenosi direktno za vlasnika i ovaj mu tako naredi, onda vlasnik snosi sve rizike.
    Ako opet prenosi za trgovca, možda se ovaj alavi za zaradu, pa neće da plati carinu.
    Vrlo često tu ljudi izmišljaju zaštitu od strane "tog i tog političara, ma neće tebe niko" i slično.

    No, ako su njemu taj novac zaradile razne malverzacije na temu javnog novca, odnosno ako je on ukrao od ovog narod mnogo više nego tih 42.000, onda mu gubitak ne znači mnogo.
    Ako na primer prenosi za vlasnika određene televizije, kome ni oduzimanje jahte materijalno ne znači mnogo, kao ni dugovanje poreza.... onda je to sića za koju se trzamo samo mi, sitne ribe.
    Sasvim je lako moguće da će se taj vlasnik pojaviti na carinskoj licitaciji i otkupiti svoj sat.

    Jer, zamisli se malo. Kada Carina ovako nešto da na licitaciju, ko će s euopšte javiti da ga kupi?
  • Laura

    25.10.2019 10:06
    Rolex se ne pakuje u providne plasticne kutije
  • Tetka iz milana

    25.10.2019 07:57
    Budala, sto nije zamolila tetku da joj posalje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija