Aktivisti "Jedan od pet miliona" oblepili nalepnicama ulaz FON-a

Aktivisti #1od5miliona jutros su oblepili ulazna vrata i stepeništa Fakulteta organizacionih nauka (FON) nalepnicama "Da ne bude više lažnih diploma budi i ti #1od5miliona" i "Studenti ne ćute".
Kako se navodi u saopštenju, to su uradili "kako bi akademskim članovima ovog fakulteta ukazali na odgovornost prema Univerzitetu".
 
Na FON-u se u podne sastaje Naučno nastavno veće koje će dati sud o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.
 
"Ovo je poslednja prilika da profesori osvetlaju obraz. FON je već pokazao da nema nameru da zaštiti akademsku čestitost u svojoj kući i da očuva ugled dvovekovne tradicije Univerziteta u Beogradu, dok u isto vreme studente koji su blokirali Rektorat naziva teroristima", navodi se u saopštenju.
 
U saopštenju se kaže da su ovim činom apelovali na zaposlene da se vode etičkom odgovornošću.
 
"A onim profesorima koji ustaju protiv plagijata poslali smo poruku da smo tu za njih", piše u saopštenju.
 
 
Dodaje se da je dekan FON-a Milija Suknović prilikom susreta sa studentima rekao da "kaljaju izgled zgrade".
 
"Poručujemo da profesori koji nemaju hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom, odnosno doktorat Siniše Malog plagijatom na čelu sa dekanom ovog fakulteta kaljaju ugled čitavog Univerziteta u Beogradu čiji su deo. Pozivamo članove Etičke Komisije i dekana da počiste kako je on rekao 'ukaljani izgled zgrade'", navodi se u saopštenju studenata #1od5miliona.
  • Laura

    30.10.2019 09:32
    @Cocco
    Šta si ti demantovao?
    Koga?
    Šta si smisleno izneo u javnost?
    Nisi stručan za analizu naučnog rada, a ne priznaješ rad (već druge) komisije FON sastavljene od različitih pofesora (različit je sastav obe komisije) ovog uglednog fakulteta.
    Ne kapiram te, razum da si đilasoid (osoba bez mozga), ali baš da si na tako niskom nivou razvoja, to nisam mogla ni da pretpostavim.
    Probaj da se najpre pokušaš lečiti u nekoj ustanovi za mentalno zdravlje, pa tek onda kreni da pišeš svoje komentare ispod nekih internet vesti.
  • Cocco

    29.10.2019 09:28
    @ Laura
    Vidim kako je ugledan taj fakultet. U cugu, ni celih pet (brojem: 5) godina nije u stanju da reši ono što u Svetu „neugledni“ fakulteti razvlače i reše za dva meseca! Nisu u stanju da daju (I OBRAZLOŽE) odgovor na pitanje: Da li jeste ili nije (i zašto) plagijat.
    I nemojte da mi pričate o obrazovanju, ako smatrate da je u redu da je neko prepisao „samo“ 7%, što su ovi sa FON-a rekli (i napisali - da ostane za pokolenja!). Da li se i vaše obrazovanje zasniva na 7% tabačine?
  • Cocco

    29.10.2019 09:20
    @dekan FON-a
    Šta je važnije? Izgled ili ugled fakulteta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.