Nastavno-naučno veće FON-a: Javna osuda za Sinišu Malog zbog doktorata

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je izveštaj Etičke komisije tog fakulteta o doktoratu ministra finansija Siniše Malog i, umesto predloga da mu se izrekne mera javne opomene, izglasalo meru javne osude.
Nastavno-naučno veće FON-a: Javna osuda za Sinišu Malog zbog doktorata
Foto: 021.rs
"Usvaja se izveštaj Etičke komisije FON-a, kojim se utvrđuje postojanje neakademskog ponašanja, a Nastavno-naučno veće predlaže meru izricanja javne osude", saopšteno je sa tog fakulteta. 
 
Kako prenosi N1, za opciju javne opomene glasao je 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za pooštrenu meru javne osude glasala 83 člana.
 
Javna osuda je najteža mera koju Nastavno-naučno veće, posle izveštaja Etičke komisije, može da izrekne.
 
Podsetimo, u izveštaju Etičke komisije, u koji je uvid imao CINS, navodi se da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog i predložila je da mu se izrekne mera javne opomene.
 
Odluka Nastavno-naučnog veća FON-a prosleđena je dekanu tog fakulteta koji će je, bez izmena, proslediti na konačno odlučivanje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu. Rektorka Univerziteta Ivanka Popović ranije je obećala da će Odbor za profesionalnu etiku do 4. novembra doneti konačnu odluku.
  • Član biblioteke

    28.10.2019 22:28
    U 'aps
    Al su ga žestoko sankcionisali Pa je li plagijat ili nije majku vam barabsku ?...
  • Vidoviti Limanac

    28.10.2019 21:13
    Diploma Dr nauka
    Diplomu izdaje univerzitet.
    Dok ne bude na BG univerzitetu promovisan u doktora nije doktor...
  • Samo tako i treba

    28.10.2019 20:47
    za ovaj nepotkupljivi narod
    i nikako drugacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.