Medicinskoj sestri iz "Zvečanske" preti do tri godine zatvora

Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužni predlog protiv Đurđije Alimpijević, negovateljice kojoj je uručen otkaz pošto se pojavio snimak na internetu na kojem se vidi kako jedno od dece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.
Medicinskoj sestri iz "Zvečanske" preti do tri godine zatvora
Foto: Pixabay
Prvo osnovno tužilaštvo optužnim predlogom stavlja Đurđiji Alimpijević (23) na teret krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu. Sumnja se da je Alimpijevićeva 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N. M. o kojem je dužna da se stara.
 
Ona je noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unela ga u prostoriju i koristeći samo desnu ruku bacila u krevet. Sve vreme dok je nosila i spuštala dete nije prestala da gleda u mobilni telefon, navodi Tužilaštvo.
 
Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.
 
Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.
  • R

    30.10.2019 11:05
    R
    Samo da ne zaboravim.
    Nemam ništa protiv da ta medicinska sestra odgovara za dela koja je učinila, ali ako joj je to prvi posao, da li je imala nekog pratioca, tj osobu koja ju je obučavala kako treba da se ponaša, kao treba da radi, na koji način,... Da li je imala pripravnički,..
    Želim da kažem još nešto.
    Ona će biti na neki način žrtveno jagnje i možda će imati krivičnu ili prekršajnu kaznu što će joj uništiti ceo život, a recimo direktor ili stečajni upravnik koji je uništio neko preduzeće od recimo samo 100 zaposlenih nije napravio samo materijalnu štetu od nekoliko miliona evra, već je uništio egzistenciju 100 porodica. Tačno tako jer oni hrane porodice u kojima žive. Uništio im je budučnost, mogućnost za napredovanje i razvoj, mmogućnost da postanu neko, ko bi sutra učinio nešto za ovu zemlju. Uništio je nekoliko stotina ljudi.
    On neće odgovarati, već će za njega govoriti kako je sposoban jer ima stan, vikendicu, veliku kuću, nekoliko automobila, lokala, nekoliko stotina hiljada ili miliona evra u inostranstvu, ali zato će neko pred kojim je život zato što joj možda niko nije rekao kako treba da radi svoj posao (to se ne uči u školi, a možda se i uči) možda zaglaviti zatvor.
  • R

    30.10.2019 10:53
    R
    Ne znam da li su razne službe toliko ažurne i pravdoljubive i kada su u pitanju razne druge stvari:
    - otkupljivanje nekretnina od strane izvršitelja po bagatelnim cenama
    - veoma sumnjiva velika ažurnost sudija kada su u pitanju izvršenja
    - preispitivanje diploma
    - radni sporovi koji traju godinama
    - veće oporezivanje zaposlenih u javnim službama i javnim komunalnim preduzećima (diskriminacija u odnosu na ostale zaposlene)
    - razne privatizacije
    - stečajni upravnici (ne znam da li je i jedan konsolidovao neko preduzeće, tako da ispada da je njihov posao da dokrajče preduzeće)
    - loše poslovanje nekog preduzeća, stvore se gubici, a da direktor krivično ne odgovara, a onda se preduzeće proda za tepsiju ribe nekom "strancu" ili stvarno strancu i firma posluje sa enormnom dobiti. Neobično
    - angažovanje raznih konsultantskih firmi, agencija, za nepostojeće, ili izmišljene poslove,...
    ....


    - prodaja preduzeća, a da se ne
  • Uncas

    30.10.2019 09:44
    Na RADNOM MESTU sa bebama-decom nosi dete kao stolicu,baca ga ,i slika drugu decu i šalje nekom!?Ko zna šta je pre toga sve radila???...i onaj ko se zatekne tamo i vidi to sve,najnormalnije se zgrozi-snimi i objavi!!!
    I sad se dešava "javnost" koja se pita ko je nju snimao i ko ima nanogice...Pa BLJAK ste -glupi ili bezobrazni,trećeg nema.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija