Zaključak sastanka Lončara i medicinara: Napad na lekare da bude krivično delo

Apsolutno je nedopustivo da u 21. veku naši medicinski radnici doživljavaju napade vandala i neodgovornih pojedinaca i potrebno je da se po hitnom postupku izmeni Zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi, zaključak je sa sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zdravstvenim radnicima koji su nedavno bili napadnuti.
Zaključak sastanka Lončara i medicinara: Napad na lekare da bude krivično delo
Foto: Pixabay
Ministar je razgovarao sa zdravstvenim radnicama Ivanom Stojković i Biljanom Tonić iz Kliničkog centra Niš, Marianom Vignjević iz Kliničkog centra Vojvodine i Anom Mladenović iz Doma zdravlja Svilajnac, koje su nedavno bili mete napada na svojim radnim mestima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
 
"Moramo biti svesni da svaki ovakav napad na lekare i medicinske radnike koji predano i savesno obavljaju svoj posao, nanosi veliku štetu čitavom zdravstvenom sistemu, odnosno svima nama. Stoga je neophodno da kao društvo reagujemo, uvek adekvatno osudimo ovakve incidente i stanemo u zaštitu zdravstvenih radnika", rekao je Lončar na sastanku.
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, tri člana medicinskog osoblja Kliničkog centra Vojvodine napadnuta su početkom oktobra. Novosadskoj policiji prijavljena su tri napada, od toga jedan verbalni. Više o ovim napadima OVDE.
  • Živčana

    30.10.2019 22:50
    A van radnog mesta?
  • greg

    30.10.2019 16:37
    E, bas lepo! A ko ce nas, pacijente, da zastiti od bahatosti, sikaniranja, nemara, nesavesnosti, nestrucnosti, nesposobnosti i nerada medicinskog osoblja? Ima smisla da vi budete zasticeni, ali samo ako i mi pacijenti budemo, samo ako bi medicinsko osoblje za svoje propuste gubilo pravo na dalji rad u struci!
  • x

    30.10.2019 16:34
    y
    ok.
    ali onda i lekarska greška da bude krivično delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.