Odbornik Dveri osuđen na zatvor, pakovanjem papira pogodio u glavu predsednika SO Čačak

Odbornik opozicione stranke u Skupštini Čačka Dveri Aleksandar Tanasković (45) osuđen je na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja u lokalnoj Skupštini, potvrdio je Vrhovni kasacioni sud Srbije.
Odbornik Dveri osuđen na zatvor, pakovanjem papira pogodio u glavu predsednika SO Čačak
Foto: Pixabay
Takvu presudu ranije su doneli Osnovni i Viši sud u Čačku.
 
U presudi Osnovnog suda navodi se da je Tanasković 5. jula 2017. godine, na sednici Skupštine Čačka, nezadovoljan jednom odlukom predsednika Skupštine Igora Trifunovića (43) prišao njegovom stolu, gađao ga risom papira sa udaljenosti od nekoliko metara i pogodio ga iznad desnog oka.
 
"Trifunoviću su spale naočare i dejstvom risa zadobio je lake telesne povrede, oguljotinu nosa i slepoočnice i crvenilo veznice desnog oka sa posledičnim zapaljenjem", navodi se u presudi.
 
Novo suđenje povodom tog incidenta zakazano je za 19. novembar u Osnovnom sudu u Čačku na kome Trifunivić tuži Tanasakovića za nakadu štete u iznosu od 200.000 dinara zbog "udarca skupštinskim materijalom u oko".
 
Istoga dana u Osnovom sudu u Čačku biće održano suđenje po privatnoj tužbi Tanaskovića koji Tuži Trifunovića za uvredu časti jer ga je u jednom lokalnom mediju nazvao nasilnikom i za te uvrede traži materijalni odštetu od 200.000 dinara.
  • Nemad

    01.11.2019 05:24
    Ris a ne rolna
    @Delboy
    Dai ti znaš šta je ris papira? To je pakovanje od 500 listova A4 formata teško nekoliko kilograma. Nije to rolna WC papira.
  • Del Boy

    31.10.2019 13:11
    Kako ne shvatate...
    Ako si član SNS miko ne sme da te dira a kamoli da te gadja papirnom rolnom... i zato se ide u zatvor. Ali isto ako si član SNS-a ili ih podržaveš nema zatvora za Mitrovićevog sina (pregazio pešaka pobekao i cvrc nanogica...), ili još gore NIŠTA za slično delo ((ubistvo, pregazio pešaka) kao Pokrajinski sekretar Njilaši, ili Babić (još uvek je direktor Koridora, ostavka cvrc)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija