Predsednik RIK: Svako će moći da zahteva od biračkog odbora da proveri da li je glasao na izborima

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je da se Zakon o izboru narodnih poslanika neće promeniti do raspisivanja narednih izbora i da će na njima prvi put biti organizovano skeniranje zapisnika biračkih odbora.
Predsednik RIK: Svako će moći da zahteva od biračkog odbora da proveri da li je glasao na izborima
Foto: 021.rs
"Praksa svih razvijenih demokratskih društava je da se ne menja zakonodavstvo u izbornoj godini", rekao je Dimitrijević za RTS. On je kazao da je RIK još od 2016. godine imao aktivnu saradnju sa predstavnicima OEBS-a. 
 
Prema njegovim rečima, svaki birač moći će da zahteva od biračkog odbora da proveri da li je glasao na izborima.
 
"Novina je još da će biti organizovana obuka potencijalnih članova biračkih odbora", rekao je Dimitrijević i dodao da će, nakon okruglih stolova RIK-a, građani u dve nedelje nakon toga moći da daju svoje inicijative preko RIK-ove veb stranice.
 
Predstojeći izbori koštaće oko milijardu i 180 miliona dinara, što je povećan iznos u odnosu na prethodne. Po oceni Dimitrijevića, iznos je uvećan zbog obuka, ali i zbog toga što će biti održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori istovremeno.
  • Z

    02.11.2019 14:27
    Moci ce i zivi i mrtvi
  • Dusan

    02.11.2019 13:57
    A da li ce biti ljubazni da mi okrenu kada treba da se potpisujem. Nevolim da se naopacke potpisujem nikada. I uvek mi matori penyioneri iz KP pravi problem na izborima. Jer nece da okrece gde treba moj potpis.
    Zadnji put sam se potpisao preko pola strane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.