Nikolićev sin posao vredan 39 miliona dinara dodelio grupi ponuđača iz SNS-a

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića je posao fizičko-tehničkog obezbeđenja, vredan 39 miliona dinara, dodelio grupi ponuđača čiji su vlasnici iz Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Livaja i Dragan Tomić, koji je i odbornik u Skupštini grada, piše danas Blic.
Nikolićev sin posao vredan 39 miliona dinara dodelio grupi ponuđača iz SNS-a
Foto: Pixabay (ilustracija)
Reč je o firmama Soko grupa iz Beograda i KGB sistem iz Kragujevca koje su, zajedno sa Soku sekjuritijem i Tidija SG sekjutirijem dobile posao na centralizovanoj javnoj nabavci, koja podrazumeva da se, pored gradske uprave, obezbeđuju i neka javna preduzeća i institucije.
 
Ugovor je potpisan 25. oktobra, a interesantno je to da se i poslednje dve firme vezuju za Livaju, člana SNS, ali i Dmitra Đurovića, bivšeg direktora Koridora Srbije, kao i da se procvat biznisa tih agencija za obezbeđenje dešava nakon što su naprednjaci došli na vlast, piše Blic.
 
Na to ukazuju i podaci o dobiti koja je za pet godina uvećana 4.000 puta - sa 37.000 dinara koliko je bila 2012. godine stigla je do 148 miliona 2017. godinu.
 
Slična situacija je i sa firmom odbornika Tomića, koji je poslednjih godina postao šumadijski lider u oblasti fizičko-tehničkog obezbeđenja i za tri godine duplirao prihode - sa 26 miliona dinara u 2015. na 57,2 miliona u 2018. godini, navodi Blic.
 
Iz kabineta gradonačlnika Kragujevca odgovorili su da je sve urađeno po zakonu i da u slučaju Tomićeve firme nema sukoba interesa, a opširnije čitajte OVDE.
  • Niko

    03.11.2019 05:46
    Da, a do 2012 taj posao je radila firma bliska zutima. I sad treba da ostane da bi se davala infuzija ds-u. Pa ko bi to normalan uradio. Kad bude pravda za sve a i kazna a ne selektivna kako se ovde neki zalazu,onda mozda i bude bolje. A sa zutim hejterima ovde ne vidim boljitak.
  • Biti il ne biti...

    03.11.2019 02:33
    QI
    Rumuni vs Srbi

    Sta vi kažete???
  • Nemanja

    02.11.2019 20:35
    A narod je pomislio da je samo diploma u pitanju? E glupi narode i sledeci put zaokruzite SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.