Zatvorske kazne za navijače koji su divljali po autoputu i nasrtali na vozila

Nasilnici koji su krajem avgusta ove godine drvenim palicama, bakljama i staklenim flašama nasrtali na vozila na autoputu "Miloš Veliki" priznali su krivicu početkom prošlog meseca, nakon čega su osuđeni na zatvorske kazne, kažu za KRIK u Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu.
Zatvorske kazne za navijače koji su divljali po autoputu i nasrtali na vozila
Foto: Pixabay
Napad je organizovan na Viber grupi "Grobari Obrenovac", a meta su bili navijači Crvene zvezde, piše KRIK.
 
Mladići koje je policija uhapsila ubrzo nakon nasilnog događaja na autoputu proveli su u pritvoru više od mesec dana posle čega su, kažu iz tužilaštva, zatražili da sklope sporazum o priznanju krivice, prenosi KRIK.
 
Njih 11, starosti od 18 do 26 godina, priznali su da su nasilno zaustavili saobraćaj na autoputu i koristeći baklje i palice, povredili nekoliko ljudi i oštetili automobile. 
 
Mladići su u grupnom razgovoru "Grobari Obrenovac" organizovali napad na navijače Crvene zvezde nakon fudbalske utakmice protiv kluba Jang bojs tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.
 
Sud je potvrdio sporazume koje su sklopili sa tužilaštvom i doneo pravosnažne presude, a osumnjičene osudio za nasilničko ponašanje. Izrečene su im kazne od dva do deset meseci zatvora, u zavisnosti od toga šta su konkretno uradili tokom napada, navode iz tužilaštva.
 
Osim ovih 11 mladića, u incidentu su, kažu u tužilaštvu, učestvovala još trojica koji su u bekstvu, pa se za njima i dalje traga.
 
KRIK podseća da se napad dogodio u noći između 27. i 28. avgusta, a na Tviteru već sutradan se pojavio i video-snimak događaja uz komentar da se radi o navijačima Partizana. Tužilaštvo je ubrzo zatim identifikovalo napadače, a prilikom hapšenja policija je kod njih pronašla baklje, palice i druge predmete koje su koristili tokom napada.
 
  • Ns

    07.11.2019 11:41
    Kao salimo se
    Isto kao i pre neki dan ubijeni bandit! Ubio,pokusao da ubije,dilovao.... osudnjen na 25 god. sud mu smanji kaznu na 17 a predsednik (tada Toma) ga pomilovao i oslobodio. Ako ce te tako da im sudite, nema potrebe da se zamarate!!
  • Seka Persa

    07.11.2019 10:06
    Zatvor da još prošire mrežu svojih psihopatskih namera?

    Ja’b to na društveno koristan rad.
    Prsluk čistoće pa metlom po ulici.

    I tako satima...
  • Mali Gan

    07.11.2019 08:54
    Ovi verovatno ostaju u Srbiji. Divan zalog za budućnost. Baš se pitam koje ćete vi kablove motati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija