Završen istočni krak Koridora 10, do 1. decembra nema putarine

Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10, od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara, danas je puštena u saobraćaj.
Time je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka Koridora 10, od Dimitrovgrada do Niša.
 
Puštanju poslednje deonice u saobraćaj prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Bugarske i Srbije Bojko Borisov i Ana Brnabić, više ministara dve vlade i član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
 
Na istočnom kraku Korodora 10 od Niša do Dimitrovgrada je 87 mostova, pet tunela - Bancarevo, Sopot, Sarlah, Pržojna padina i Progon, ukupne dužine 2,6 kilometra i pet saobraćajnih petlji. Izgradnja je počela 2012. godine, a koštala je oko 476 miliona evra.
 
Novoizgradjene deonice su Prosek-Bancarevo (9,4 kilometra), tunel Bancarevo (oko 700 metara) i Bancarevo-Crvena Reka (12,4 kilometra). Ceo istočni krak dužine je 86,9 kilometara i njegovim puštanjem u saobraćaj završena je izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju.
 
Tom saobraćajnicom od Beograda do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada stizaće se za nešto manje od tri sata, a važna je i kao tranzitni koridor preko kojeg se odvija saobraćaj izmedju centralne Evrope i Turske ka Bliskom Istoku i zbog očuvanja nacionalnog parka Sićevačka klisura.
 
Kako je najavljeno, do 1. decembra vožnja novoizgrađenim autoputem biće besplatna.
  • Nedodjija

    10.11.2019 12:07
    Kada ce krenuti vozovi izmedju Beograda i Novog Sada ?
  • Nikoletka

    09.11.2019 23:23
    Predlog
    Nova snaga Srbije okupila je i novo snaznije prijateljstvo.Danas smo podelili regionalnu buducnost.
  • Marko

    09.11.2019 21:26
    Pa da,posto nije pozvan na danasji centar zbivanja i secanja 30 god.pada!Berlinskog zida,obelezen u celom svetu,morao je licno da!otvori jos 2 km tog koridora,i cupka sa sendvicarima tamo uz trubace i rakiju,samo da bi skrenuo paznju sa vaznijih zbivanja.Trebao je sa prijateljicom,kako kaze,Frau Merkel upali zajedno sa njom svecu zrtvama tadasnjeg rezima.Ali neee..on slavi svoju slavu,u nekoj vukojebini sto kaze Draza Petrovic,od samo par kilometara puta sto oni pre ove vlasti imaju vise zasluga pa ipak neprave cirkus!za!svaki cm puta.Nekom je stvarno nesto udarilo u glavu.Zna to seselj sta je pitajte ga,lepo je to objasnio neki dan na jutkinom sudjenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.