Glasovi iz Srbije na kosovskim izborima proglašeni nevažećim

Izborni panel za žalbe naložio je kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.
Glasovi iz Srbije na kosovskim izborima proglašeni nevažećim
Foto: Pixabay
Panel je prihvatio žalbu koalicije Nisma-AKR-PD i proglasio nevažećim 3.782 koverte pristigle iz Srbije. U obrazloženju se navodi da glasanje nije obavljeno putem pošte, već su glasačke listiće dve osobe donele u poštu u Prištini.
 
Nezadovoljne strane imaju pravo da se, u roku od 24 sata, žale Vrhovnom sudu koji, potom, ima 72 sata da donese odluku o žalbama. Nakon tog procesa, nezadovoljni mogu da se obrate kosovskom Ustavnom sudu.
 
Srpska lista: Politička odluka
 
Reagujući na tu odluku, Srpska lista je saopštila da su u Prištini "došli na ideju da glasove ponište nakon što je postalo jasno da skoro svi ti glasovi pripadaju Srpskoj listi".
 
"Odluka je isključivo politički motivisana i nema nikakvog pravnog uporišta. Posebno ako svi dobro znamo da su glasovi raseljenih uvek dolazili na isti način, ali ovog puta je očigledno da je potrebno pokazati raseljenim licima da nisu dobrodošli i da kao Srbi mogu računati da se njihova prava neće poštovati", navodi Srpska lista.
 
Oni podsećaju da "Srpska lista i dalje u svojim rukama ima svih deset mandata".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.