FOTO: Na Gradini sprečen pokušaj šverca zlata vrednog 23.000 evra

Carinici su na Gradini u ponedeljak, 11. novembra zaplenili preko 660 grama zlata, čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra.
Prekršaj je otkriven kada je oko podne na ulaz u zemlju pristigao putnički kombi nemačkih registarskih oznaka. Njime je ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, među kojima su troje imali turske, a jedna od putnica nemački pasoš. Svi su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga.
 
 
Međutim, tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, službenici su od jedne putnice zatražili da pokaže jaknu koju je držala prebačenu preko ruke. Tada je otkriveno da je jaknom zapravo bila kamuflirana kesa puna sakrivenog zlatnog nakita.  
 
 
U velikom novčaniku pronađenom u njoj otkriveno je 25 zlatnika, 10 narukvica i jedna ogrlica sa medaljonom, za koje se kao vlasnica najpre javila žena koja je i vlasnica kombija. Ona se kasnije predomislila i preinačila svoju izjavu, rekavši da zlato ipak pripada putnici kod koje je i pronađeno.
 
 
Kako vrednost otkrivenog krijumčarenog zlata prevazilazi trećinu vrednosti vozila, kao i činjenice da je vlasnica kombija potencijalno znala za pokušaj šverca, do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i putnički kombi "mercedes benc", usled čega vrednost otkrivenog prekršaja premašuje iznos od 55.000 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.