Brnabić: Cilj nam je da naučimo mlade ljude kako da misle, a ne šta da misle

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavla je da je cilj obrazovnog sistema da se stvore mladi ljudi koji će kritički razmišljati i preispitivati autoritete.
Brnabić: Cilj nam je da naučimo mlade ljude kako da misle, a ne šta da misle
Foto: 021.rs
"Cilj nam je da naučimo mlade ljude kako da misle, a ne šta da misle i da se ne plaše da pomeraju granice", rekla je Brnabić u Beogradu na Međunarodnoj konferenciji o budućem obrazovanju.
 
Ona je istakla da Vlada Srbija zato ulaže u obrazovanje i pre svega u moderne tehnologije, pa je već izdvojeno blizu 100 miliona evra za investicije u infrastrukturu, za inovacije, istraživanja i razvijanje startapova.
 
"Verujem da jedino društvo koje se zaniva na znanju, inovacijama, kulturi i kreativnostri, društvo slobodnomislećih individualaca, može da bude i razvojno", istakla je Brnabić.
 
Ona je dodala da su promene koje se dešavaju brze i sveobuhvatne i da Srbija na njih odgovara.
 
"Verujem da smo u mandatu ove vlade započeli sve potrebne obrazovne reforme, kako bismo pripremili mlade ljude za poslove 21. veka", rekla je Brnanić.
 
Kao primere navela je to da je u 500 škola uveden brzi internet, a već je određen i budžet za novih 500 škola u 2020. godini.
 
"Cilj je da naše škole budu potpuno digitalizovane do 2021. godine", navela je Brnabić i dodala da trenutno postoji 10.000 digitalnih učionica koje koristi oko 200.000 đaka širom Srbije.
  • Mislilac

    18.11.2019 17:20
    Pitajte bilo koga ko se usprotivio Dekanu kako je prošao?
  • Andrija Šrek

    13.11.2019 08:49
    ?!?
    Ovaj, ne razumem...Pa zašto onda tolike novce dajete crkvi?
  • sada

    12.11.2019 17:59
    sreca u nesreci
    vasa vladavina me je naucila da treba da bezim odavde, iako sam se vratio povucen patriotskim mislima posle bombardovanja... pusta i prazna osecanja za neku drzavu i neki narod koji je nekada postojao, i to nije bilo tako davno... danas nista od toga nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.