Stefanović: Izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka tog dokumenta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u Skupštini Srbije da je cilj izmena i dopuna Zakona o putnim ispravama pojednostavljivanje procedura i efikasnije ostvarivanje prava građana.
Stefanović: Izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka tog dokumenta
Foto: 021.rs
Obrazlažući predlog zakona poslanicima, Stefanović je rekao da će građani imati mogućnost da zatraže izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka tog dokumenta, kako bi mogli nesmetano da putuju u zemlje koje imaju propise da vam pasoš mora važiti još tri ili više meseci od datuma izlaska iz te zemlje.
 
Još jedna novina je da kada dokument treba javno oglasiti nevažećim, to se može uraditi na internet strani MUP-a čime se izbegavaju dosadašnji troškovi oglasa.
 
Važeći zakon o putnim ispravama donet je 2007, izmenjen je 2014. godine, a sadašnje izmene rezultat su praćenja primene zakona i želja da građani efikasnije ostvare svoja prava, rekao je Stefanović.
 
Poslanici bi posle seta zakona iz oblasti unutrašnjih poslova trebalo da razmotre i predloge nekoliko kadrovskih rešenja.
  • Zbunjen

    12.11.2019 19:11
    ". .šest ili više meseci .."

    18, 32 , 49 meseci ?
  • ...

    12.11.2019 18:41
    A sada ne moze?
  • VladaN

    12.11.2019 17:34
    Ma sve je u redu...
    ...sa pasošem. Nego kako je tata i kako ide posao sa proizvodnjom i prodajom oružja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.