Tepić: Vučić lično posredovao u trgovini oružjem

Narodna poslanica i potpredsednica SSP Marinika Tepić optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je 2013. kao ministar odbrane lično posredovao u trgovini oružjem između Slobodan Tešića i Libijaca, a posledica toga je stradanje članova srpske ambasade u Libiji 2015. i ambasadora 2017. godine.
 Tepić: Vučić lično posredovao u trgovini oružjem
Foto: 021.rs
Tepićeva tvrdi da je Vučić insistirao da se Tešić ubaci u državnu delegaciju, a tada se nalazio na crnoj listi UN.
 
"Vučić je lično zahtevao da se u državnu delegaciju ubaci pomenuti trgovac oružjem Slobodan Tešić, i to kao ministar odbrane, i to potpuno mimo protokola. Da ironija bude veća, taj Slobodan Tešić se upravo tada nalazio na crnoj listi Ujedinjenih nacija, upravo zbog sumnjive trgovine oružjem", kazala je Tepić na konferenciji za novinare.
 
Prema njenim rečima, svedoci su potvrdili i da je "upravo tada opet lično Aleksandar Vučić prisustvovao na svečanoj večeri u Domu garde".
 
"...u istoj ekipi gde je tada razgovarao i pozdravio jednog od vođa Al Kaide, koji je tada bio u delegaciji", rekla je Tepić.
 
Tepić je zatražila ranije danas od Vučića da odgovori o čemu je uoči gostovanja u emisiji RTS "Upitnik" prošle nedelje, "15 minuta razgovarao sa zvaničnim vlasnikom firme GIM Goranom Todorovićem" i "šta je tada dogovorio sa poslovnim partnerom oca ministra unutrašnjih poslova, Brankom Stefanovićem".
 
Vučić: To su bedni lažovi
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao neistinite navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je on uoči prošlonedeljnog intervjua na RTS-u razgovarao s Goranom Todorovićem, direktorom firme GIM koja se dovodi u vezu s trgovinom oružjem proizvedenim u valjevskom "Krušiku".
 
"Nisam razgovarao s tim čovekom. To su bedni lažovi. Imam jedan telefon i to može da se proveri. Jedan razgovor da sam imao s tim čovekom, znalo bi se", kazao je Vučić u Parizu za TV Pink.
 
Šormaz: Država nikada nije sarađivala sa teroristima, tvrdnje opozicije čista propaganda
 
Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz izjavio je danas da je "trgovina oružjem i izvoz oružja iz Srbije i namenske industrije legalan i legitiman, da se radi po svim međunarodnim zakonima i da se zna ko je krajnji kupac” i istakao da "država nikada nije sarađivala sa teroristima".
 
"Sa tim gde završi neka municija ili oružje posle kupovine nas ne treba da interesuje, niti mi možemo da utičemo na to šta će kupac raditi sa tim oružjem", rekao je Šormaz na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom današnje izjave potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o trgovini oružjem.
 
On je istakao da Savez za Srbiju nema program, politiku, ideologiju, već da jedino napadaju "na predstavnike izvršne vlasti u Srbiji, ministre Sinišu Malog i Nebojšu Stefanovića, a najviše na predsednika Aleksandra Vučića”.
 
"Ovaj napad danas i izrečene tvrdnje u vezi sa trgovinom oružjem, Libijom i svim ostalim je gomila netačnosti", rekao je Šormaz i istakao da se radi o "čistoj propagandi" iza koje stoji predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.
  • Nemanja

    14.11.2019 10:13
    @××

    Pa normalno je da hoće da bombarduju Srbiju, vidiš da vam pola terapije nije pomoglo.
  • Nemanja

    14.11.2019 01:19
    @Wolf 359
    Ja druze verujem samo svom novcaniku i frizideru, a i ti bi trebao. Nekako vidim da od kako su nas ovi zajahali novcanik kao i frizider je ostao prazan. Pusti price i spinove, veruj samo svojim ocima i culima!
  • Bor Boranin

    13.11.2019 09:38
    NATRČALI KO VO NA SOLI?
    U poslovima u vezi afere o prodaji naoružanja prepošteni B. Stefanović, sa svojima, je nasankan kao "guska u magli" uz pomoć najvećeg neprijatelja SNS i sve mogućeg znalca i podmetača, Đilasa. Tako su natrčali pohlepno za parama, te ne može da ih spasi ni svemogući i pošteni ΛV, koji zbog njih urušava autoritet prve ličnosti u zemlji. Očekuje se ovih dana da sve ove napade otvori sin Nebojša. Bojim se da to ne bude mač sa dve oštrice jedna tupa, a druga nije oštra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija