Stefanović: Pitaću Putina kako bi on nazvao čoveka koji prikuplja podatke o fabrici naoružanja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da prikuplja informacije i da će se za nekoliko dana obratiti javnosti povodom optužbi u vezi sa oružjem kojim je navodno trgovao njegov otac, ističući da je reč o brutalnim lažima.
Stefanović: Pitaću Putina kako bi on nazvao čoveka koji prikuplja podatke o fabrici naoružanja
Foto: 021.rs
Nebojša Stefanović je istakao da je spreman da ide na poligraf, ako treba van zemlje, kako bi dokazao svoje tvrdnje.
 
Polemiku je u Skupštini Srbije pokrenula poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta koja je Stefanoviću rekla da bi javnosti trebalo da pokaže ugovore fabrike "Krušik" kako bi se videlo da li su oni štetni.
 
Radeta je istakla da nije sporna trgovina oružjem, već ako neko na taj način profitira na račun države.
 
"Nemojte samo da izađete na konferenciju i kažete da ste u pravu. Rekli ste da ćete pozvati organe, neka javnost vidi ugovore i da li je "Krušik" oštećen. Ne želimo da okrećemo priču na hajku, nego da se ta tema potpuno otvori i zatvori na način na koji kažu nadležni organi", rekla je Vjerica Radeta.
 
Nebojša Stefanović je odgovorio da će izneti sve detalje kako bi javnost videla da se radi o "makijavelističkoj laži" koju je čak i sam "Krušik" demantovao.
 
"'Krušik' stoji sto puta bolje nego 2009, 2010, 2011 i 2012. godine kada je finansijski direktor bila majka čoveka koji je izneo informacije, pri čemu je u to vreme imao tri, četiri puta manje radnika", istakao je ministar Stefanović.
 
Ministar je rekao da će, kada ode u Moskvu, pitati Vladimira Putina kako bi on nazvao čoveka koji prikuplja podatke pet godina o ruskoj fabrici naoružanja i stavlja ih na hard disk.
 
Stefanović je apelovao da tužilaštvo i sud odluče da li je Aleksandar Obradović kriv ili nije, pošto "nije u njegovoj nadležnosti da se time bavi".
 
Nebojša Stefanović je odbacio navode da je neka privatna firma kupovala oružje iz "Krušika" po povlašćenim cenama, navodeći da je iz Jugoimport SDPR-a dobio informaciju da je upravo ta državna firma bila dramatično povlašćena u odnosu na privatnike.
 
"Jugoimport SDPR je uspeo da podigne novu fabriku municije od tog novca koji zarađuje od naoružanja", rekao je Stefabović.
 
Stefanović je istakao i da želi da se obrati javnosti povodom mogućeg sukoba interesa, trgovine uticajem i zbog svega ostalog što prepoznaje kao ozbiljne optužbe, jer, ističe, nije neozbiljan čovek.
 
"Nikada u životu nisam pozvao nekog iz namenske industrije da primi nekoga na sastanak. Ne daj bože nešto više od toga. Sve dozvole koje su stizale u MUP uredno su davane državnim subjektima, sve u skladu sa zakonom i propisima", rekao je Stefanović.
 
Stefanović je rekao i da oseća da je potrebno da se zatvori ta tema i da to želi da uradi zbog svoje savesti, a pozvao je istovremeno i tužioca i Agenciju za borbu protiv korupcije da ispitaju sve navode.
  • Izzy

    14.11.2019 08:33
    Www
    Putin je isti kao vi! Pitaj nekog iz eu u kojoj to drzavi predsednik mulja sa oruzjem! U kojoj drzavi rodbina predsednika pljacka svoj narod?!
  • Mastodont

    14.11.2019 08:29
    @Глигорија
    Kada meni Španija, Italija, Holandija, SAD i Velika Britanija budi uzimale pare od poreza da njima oblažu džepove ovakvih lopova i troše na tvoje idiotske crkve i bosanske političare, onda ću se baviti njima.
  • Глигорија

    13.11.2019 11:41
    За ђиласоиде
    Када буду САД, Велика Британија, Холандија, Шпанија, Италија и Немачка отовориле јавности своје уговоре за трговину наоружањем, тада ће то учинити и Република Србија.
    Пре тога, глупо је о томе и причати.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.