Nepoznato koliko je koštao "spektakl" na otvaranju deonice autoputa

Angažovanje profesionalne koncertne bine, rasvete, ozvučenja, obezbeđenja, po tržišnim uslovima koštalo bi najmanje 15.000 evra, bez troškova autobuskog prevoza pristalica, a koji po pravilu obavljaju preduzeća koja mahom pobeđuju na tenderima za gradski prevoz.
Međutim, javnost ne zna ko finansira upravo ovakve događaje, koji nisu ni predsednikova kampanja "Budućnost Srbije", ni stranački skup. Na pitanje ko je i koliko platio poslednji - svečano otvaranje istočnog kraka Koridora 10 - nisu odgovorili ni Koridori, ni Putevi Srbije. Odgovora nema ni iz Ministarstva saobraćaja.
 
"Rasveta je toliko dobro osvetljavala da su uslovi bili bolji nego dnevni, a sve da bi bila bolja slika. Vrhunska rasveta - bolja nego na nekim koncertima", kaže Srđan Nonić iz Niške inicijative.
 
U ovom slučaju - nastup predsednika Srbije pratila je mnogobrojna publika, dovezena autobusima, čije iznajmljivanje, za angažovanje jednog autobusa na oko pet sati za sličnu relaciju poput subotnje, u Niš ekspresu košta oko 23.000 dinara. Cifra - tržišna, za najskromniji gradski autobus, u drugim preduzećima i za turističke autobuse i puno veća. A, ko ih je i da li ih je platio u subotu - nije poznato.
 
Netransparentnost državnih institucija i preduzeća direktno uključenih u organizaciju skupova na kojima se nešto otvara ili pušta u rad - direktno ostavlja mesto raznim sumnjama, smatra novinar Aleksandar Stankov.
 
"Suština priče je da svi mi finansiramo stranačku podršku našim parama", zaključio je Stankov.
 
Priču u celosti pročitajte na sajtu N1.
  • Bačvan

    13.11.2019 14:17
    @Lenka
    Plaća to uvek vlast, kojoj je narod poklonio poverenje, a ne ti kao pojedinac.
    Ako si pukla na izborima, drugi u tvoje ime odlučuju i sprovode svoj predizborni program, a ne tvoj.
    Tako je uvek bilo u parlamentarnoj demokratiji.
    Ovde ljudi ne žele da prihvate poraz, jer nisu demokrate u srži, već kriminalci i diktatori.
  • Ja

    13.11.2019 11:31
    Nepotizam
    Dotični izvođač Audio-Video radova, radi AV-u za džabe. (pun intended) Zato rade SVE ostale velike i opštinske poslove bez bojazni od konkurencije. A i neki Mali udeo u svemu tome ima i bliski mu krug prijatelja.
  • Паор

    13.11.2019 11:25
    Искрено
    Не мислим да је ова власт баш лоша, али није сигурно ни добра, мада је сигурно много, много боља од оне претходне (која сада чини део опозиције).
    То је и одржава на власти.
    Нико не жели да уместо лошег бира још лошијег.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija