Sve više medicinara iz Srbije preko Biroa aplicira za posao u Nemačkoj

Za posao u Nemačkoj ove godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, preko projekta "Triple Win" koji zajednički sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, saopšteno je danas.
Sve više medicinara iz Srbije preko Biroa aplicira za posao u Nemačkoj
Foto: Pixabay
To je skoro 100 kandidata više u odnosu na prethodnu godinu, kada se prijavilo 275 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera. Sledeći konkurs za posao u Nemačkoj preko projekta "Triple Win" biće objavljen početkom decembra, dok je selekcija kandidata planirana za početak naredne godine.
 
"Triple Win" je jedini projekat koji je rezultat međudržavnog dogovora Srbije i Nemačke, i isključivo posreduje u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara. Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove projekta snose nemački poslodavci.
 
Prijavljivanje za učešće u projektu je isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je, pored evidentiranja svih prijava, takođe zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije.
 
Svi poslodavci su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.
 
Projekat "Triple Win" osim u Srbiji posluje i u Bosni i Hercegovini i na Filipinima.
  • prosli se bar

    17.11.2019 20:15
    pozdravio
    Proletos mi doktor rece da odaberem novog, posto ide u Norvesku.

    Pre neki dan odem po recepte, cujem da je i ovaj otisao (doduse u Nemacku)...
  • Slavko i Ivana BG

    17.11.2019 17:39
    U Beogradu frizeri 80 hiljada!
    U Beogradu gde zivim nemacke agencije BESPLATNO PRONALAZE POSAO ZA MEDICINARE U BEOGRADU I IZ CELE SRBIJE.Oblepili oglasim i bilborde na svim vecim autobuskim stajalistima i u blizini glavne bivse zeleznicke stanice i gde staju autobusi za Surcinski aerodrom,oglas pre par nedelja:

    http://www.dezinsekcija.net/wp-content/uploads/2019/09/potraznja-za-radnicima-u-beogradu-2019-03.jpg

    A malo dalje u Beogradskom naselju Cukarica,Banovo Brdo ne mogu da nadju frizere ni za 80 i slovima OSAMDESET HILJADA DINARA PLATE izlepili svaku drugu banderu za frizere za 80 hiljada dinara/700 eura stoje oglasi tu vise meseci niko se ne javlja na oglas.

    http://www.dezinsekcija.net/wp-content/uploads/2019/11/oglasi-Beograd-frizeri-plata-80-hiljada-Pariskih-Komuna-novembar-2019-01.jpg

    Srbija do Tokija.Za pet godina ni stranci vise ovde nece ostati kad vide gde su stigli.I kome su stigli.U kakvoj rupetine od drzave zive.

    Stranca ne interesuju sta politicari jedno te isto melju na televiziji i u novinama.TO njih NE INTERESUJE.Interesuje IH PLATA.I nista drugo osim plate.Nema plata Dovidjenja,pozdrav,otkaz.

    Domaci poslodavci misle da su i ostale nacije u svetu mazohisticke kao sto smo mi Srbi do nedavno bili i kao sto je odredjena vecina i dalje takva kakva jeste,za 200-250 eura pristaje da radi 200 efektivnih radnih sati u centru Evrope ne u centru Afrike.
  • Novosadjanin

    17.11.2019 17:17
    program
    Ha ha ha jel to državni program za mlade.Da se zove Služba za zapošljavanje u redu ali NACIONALNA.Ulažeš u školovanje ljudi a onda ih šalješ u inostranstvo.Koji je tu interes Države i NSZ.Da li ONI to u saradnji sa VLASTI finansiraju i prave prostor za migrante.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija