Novosti: U prodavnicama u Srbiji bombonjera "uvoz sa Kosova"

Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima "Kamila" bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je "uvoz sa Kosova", čime se krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Ministarstva trgovine, pišu "Novosti".
Novosti: U prodavnicama u Srbiji bombonjera "uvoz sa Kosova"
Foto: Pixabay
Kada se otvori kutija bombonjere, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku mape "velike Albanije", navodi list.
 
Kako se navodi, nadležni organi, analitičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitno mora da bude sklonjen sa rafova.
 
Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova. Kako je objasnio, stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije je jasan, kao i Ustav Srbije, zbog čega proizvodi sa kosovskom deklaracijom ne bi smeli da se prodaju.
 
"Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik 'velike Albanije' - što je direktna provokacija za svakog našeg građanina", rekao je Zubenica.
 
U Nacionalnpk organizaciji potrošača Srbije ističu da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana.
  • sladojubac

    19.11.2019 10:58
    sa morace
    jel ukusna?

    ajte sad sendvicari kupite sve od plate sa rafova i zapalite


    budite patrijote (nemojte krisom jesti )
  • kerovi

    19.11.2019 10:55
    laju
    a sta kaze AV?

    da mu nije pozlilo od bombonjera?
  • Fizzle

    19.11.2019 10:41
    Hajde sve ovo ostalo, ali oblik velike Albanije?!
    Molim vas idite na Google i kucajte "bombonjera kamila velika Albanija", pa na slike. Taj "oblik bombona" liči na veliku Albaniju isto koliko liči na svaki krompir koji imam u frižideru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija