Formirana radna grupa za autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Radne grupe za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad, koju treba da realizuje kineska Šandong Hajspid Grupa (Shandong Hi-Speed Group).
Formirana radna grupa za autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad
Foto: 021.rs (ilustracija)
Zadatak Radne grupe je saradnja sa Šandongom radi realizacije projekta, a "posebno radi definisanja prihvatljivog oblika finansiranja u cilju izgradnje tog autoputa", navodi se u odluci Vlade, koju prenosi Nova ekonomija.
 
Na čelu radne grupe je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, a među članovima su v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Instituta za puteve Nenad Tomić i predstavnici Ministarstva građevinarstva, finansija i privrede.
 
Šandong je državna kineska kompanija koja je u Srbiji već radila na izgradnji autoputa "Miloš Veliki", što je finansirano kreditom iz Kine.
 
Prema ranijim najavama, autoput od Beograda do Zrenjanina trebalo bi da počne da se gradi 2020. godine, a njegova vrednost je između 300 i 350 miliona evra. Radovi bi trebalo da traju tri godine.
 
Kako je Insajder objavio u maju ove godine, zemljište koje je bilo planirano za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin država je prodala Al Dahri prilikom prodaje PKB-a, iako su predstavnici vlasti tvrdili da država neće morati da po uvećanoj ceni otkupljuje zemljište koje je nedavno prodala. 
 
Dokazi objavljeni u serijalu Insajdera su, prema svemu sudeći, doveli do toga da država odustane od tog plana izgradnje autoputa, objavio je tada ovaj medij.
  • Dejan

    19.11.2019 12:44
    Posao
    Zapamtite,kad nesto necete da resite ili nije u interesu vlastima srbistana,samo skrpite neku grupu,komisiju, forum, odnosno ekipu politickog nesoosobnog taloga i problem ce ici u nedogled !!!
  • člana(k)

    19.11.2019 12:23
    Pada mi na pamet
    Institut za puteve je u vlasništvu akcionara....
    Nisu navedena imena predstavnika ministarstva građevinarstva, finansija i privrede, a i njihova stručna sprema bi mogla da ima značaja...
  • Wolf 359

    19.11.2019 10:04
    Radna grupa - kako to zgodno zvuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.