Državljani Srbije među otetima s broda u Gvinejskom zalivu

Ekvatorijalna Gvineja je saopštila da su pirati u Gvinejskom zalivu kidnapovali sedam članova posade broda kompanije "Ekson Mobajl" i da među njima ima državljana Srbije.
Državljani Srbije među otetima s broda u Gvinejskom zalivu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Pirati su u sredu ujutru napali brod za snabdevanje u blizini naftnog polja "Zafiro", navele su vlasti Ekvatorijalne Gvineje.
 
Posadu od 15 članova činili su državljani Južne Afrike, Filipina, Srbije i Kameruna. Po ukrcavanju na brod, Ratna mornarica je našla osam članova posade koji su se sakrili.
 
Od svih kidnapovanja članova posada brodova u svetu, oko 82 odsto dogadja se u Gvinejskom zalivu, saopštio je u oktobru "Međunarodni pomorski biro", specijalizovano odeljenje Međunarodne privredne komore, koje se bavi zaštitom posada od zločina protiv pomorske trgovine, posebno piraterije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija