U subotu protest sa zahtevom da parlament raspravlja o ograničavanju rijalitija

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUS) najavilo je da će u subotu, 30. novembra, održati protest ispred zgrade REM-a u Beogradu sa kog će od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražiti da na dnevni red Skupštine uvrsti predlog Zakona o ograničavanju rijaliti programa i uvodjenju pola sata dečjeg kulturnog programa.
Navodeći da je tu inicijativu u okviru kampanje "U ime kulture" potpisima podržalo 42.852 gradjana, iz udruženja su ocenili da Regulatorno telo za elektronske medije "ne radi svoj posao i dozvoljava kršenje propisa o zabrani promovisanja nasilja i mržnje", a da Skupština Srbije ima "ustavnu obavezu da odluči o predlogu gradjana".
 
"U toku kampanje podnosili smo REM-u više prijava i zahteva za informacije od javnog značaja u vezi prebijanja žena u rijaliti programu, unošenja pištolja, vredjanja profesora Sinanija, oralnog seksa na TV sa nacionalnom frekvencijom. REM osim jednog slučaja ne odgovara na podneske gradjana. Jedini način da se spreči dalje kršenje zakona i vrati kultura na programe sa nacionalnom frekvencijom jeste usvajanje našeg predloga", stoji u saopštenju.
 
Dodaje se da će protest pod nazivom "Korak do kulture" početi u 16 časova.
  • Zabrinuta

    26.11.2019 20:35
    Pod hitno ukinuti sve te ekstremno toksicne, primitivne, degradirajuce, opasne po uspostavljanje moralnih normi u jednom drustvu, 'prikaze' (niti su to emisije, niti programi, ne znam kako bih to nazvala)!!!Osmisliti nacin da se proceni steta nanesena narodu kroz uticaj na svest, savest, moral, kriterijume prihvatljivog i pristojnog ponasanja...... pa Bogu na istinu! Uvesti vise edukativnih, dokumentarnih emisija koje ce promovisati obrazovanje, razvoj svesti, ljudske vrline i napredak u civilizovanom drustvu. Pod hitno!!!!!!!!!
  • NS

    26.11.2019 15:31
    Komentar
    Bilo bi jako pozeljno da se ti programi ukinu, ali vec na ostalih hiljadu kanala imate programe tipa mesto zlocina , zene ubice, dosijei mrtvih, kosti, mladi vukodlak, okruzen mrtvima, kardasijns....
  • 250 grla stoke

    26.11.2019 10:08
    A kako će onda Sor*š i njemu slični da sprovode specijalni rat protiv ovog naroda putem medija?
    Kako će zveri od vlasnika televizija da prisvoje 15 miliona evra od finansijera zla,
    kako bi za organizaciju i nagrade utrošili samo 10%.

    Čitava kaskada zla i vlada potpuno indiferentna na to.
    Važnija su njima evropska prava medija i prava svakog zločinca, nego briga o građanima koji ih kao "biraju", ili ne daj Bože njihovoj volji.

    Niko tu nije slep, već se svi prave slepi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija