Ugašen Evropski univerzitet Milije Zečevića u Beogradu

Evropski univerzitet u Beogradu, u vlasništvu Milije Zečevića, prestao je da postoji, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević danas potpisao akt o prestanku rada ove ustanove.
Ugašen Evropski univerzitet Milije Zečevića u Beogradu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju. Istekle su mu i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi", izjavio je Šarčević.
 
Prema njegovim rečima sledeći korak je utvrđivanje koliko studenata je bilo tamo upisano, kako i gde će oni nastaviti studije. Potencijalni problem za ove studente može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija.
 
Kako se navodi, zakon predviđa da, o trošku ustanove koja je prestala da radi, njihovi akademci treba na drugim visokoškolskim ustanovama da nastave školsku godinu.
 
Šarčević je danas potpisao i rešenje o smeni dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) Dragana Elčića, jer je nadzorom ustanovljeno da ne ispunjava uslove da bi bio na čelu ove visokoškolske ustanove.
  • Tihomir

    28.11.2019 14:42
    Megatrend i Zukorlićev ostaju.
    https://www.danas.rs/dijalog/reakcije/vlada-podrzava-zukorlicev-fakultet-umesto-da-zabrani-upis-novih-studenata/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.