Novi vlasnik Megatrenda: Iza mene stoji država, profesori neće raditi za platu

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Megatrenda Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1‚milion evra, rekao je da konzorcijum postoji, da će profesori na Megatrendu ubuduće "raditi bez novca", a da iza njega lično "stoji država".
"Konzorcijum fondova postoji. Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca jer će im glavni motiv biti da uče studente, a ne da primaju platu", naveo je on za list "Danas", odgovarajući na pitanje ovog lista da li taj konzorcijum uopšte postoji i ima li prihode, te kako će konzorcijum ili on lično obezbediti sredstva za kupovinu Megatrenda i dodatne investicije.
 
Đorđević je dodao da je "ozbiljan poslovni čovek" koji "uvek govori istinu i samo istinu". 
 
Đorđević je za Danas negirao tvrdnje članova Konzervativne reformističke stranke (KRST) da je u junu ove godine smenjen sa funkcije predsednika jer nije ulagao u stranku, kako je obećao prilikom ulaska. Demantovao je i da su dugovi stranke, zbog kojih joj je već duže vreme blokiran račun, u njegovom mandatu uvećani.
 
"Ja sam razrešen funkcije predsednika stranke na Skupštini, ali ja sam posle sve članove skupštine koji su glasali za moju smenu isključio iz stranke dekretom, tako da sam i dalje predsednik, jer država stoji iza mene. Dugove u stranci nisam pravio, a sekretarice nisam plaćao jer je trebalo da rade za ideale, a ne za pare", naveo je Đorđević.
 
Podsetimo, kako je Danas ranije pisao, u Konzervativnoj reformističkoj stranci kažu da je Dejan Đorđević smenjen pre skoro šest meseci, pre svega zato što nije ispunio obećanje da će ulagati u stranku, koju je "ostavio" sa blokiranim računom zbog duga od 300.000 dinara. Opširnije OVDE.
  • cerski

    04.12.2019 10:39
    'de si bre gazda Jezdo
    vala Gazda Jezdimire i vreme je bilo da se vrnes bre !!!!!!
    Ka se Gazda dr. Bogi vrn,o, o,ma je obecao da ce zaposliti vas celu Srbijatriju, bre!
  • Bili Kid

    04.12.2019 02:44
    Jezdo gde ti je Dafina? Reinkarnirali su se skoro svi likovi 90ih Vulin, Vucic, Seselj,... Pametnom narodu je dovoljno jednom da gleda ovakvu predstavu, glup narod voli reprizu!!!!
  • Nemanja

    04.12.2019 01:48
    Novi Sad, rasadnik privatnio-kriminalno-koruptivnih "obrazovnih" ustanova. Odvratno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija