Meštaninu Kaluđerice šest godina zatvora zbog nasilja u porodici i zlostavljanja ćerki

Meštanin Kaluđerice B. P. osuđen je na šest godina zatvora i izrečena mu je mera obaveznog lečenja od alkohola zbog porodičnog nasilja, kao i zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim ćerkama.
Meštaninu Kaluđerice šest godina zatvora zbog nasilja u porodici i zlostavljanja ćerki
Foto: Pixabay
Ova je najviša kazna do sad izrečena za krivično delo nasilje u porodici i zlostavljanje dece, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.
 
On je osuđen jer je 1. jula 2011. godine tukao maloletne ćerke nogama i rukama, od kojih je jedna tom prilikom udarila glavom u ormar i zadobila povrede. Potom je od početka 2012. do 7. maja 2013. godine izvršio polne radnje sa ćerkama kojima je najpre naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, gde bi ih dodirivao po telu, a zatim više puta ulazio u spavaću sobu kod dece i dodirivao ih po polnom organu.
 
Nakon izvršenja ovih krivičnih dela B. P. nije bio dostupan državnim organima sve do 15. marta ove godine, kada je izvršio krivično delo nasilje u porodici nad bivšom suprugom i prekršio i zabranu prilaska i komunikacije sa njom. Tog dana je pijan došao do kuće čiji su suvlasnici on i bivša supruga i počeo da lupa na vrata, preteći da će da zapali kuću, nakon čega je isključio struju i vodu, i pokucao na prozor, a žena je pokušala da ga otera. Sledećeg jutra podigla je roletne, a B. P. je i dalje sedeo na pragu kuće i pio.
 
Počeo je da tečnošću koja se nalazila u flašama poliva prozor i da pali papiriće koje je bacao u tom pravcu, kao i upaljene cigarete. Ustao je i počeo da vuče roletnu od prozora i da udara pesnicama po istoj, govoreći "Izađite napolje, miševi, zapaliću vas!". Ubrzo nakon toga je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.
 
Nakon sprovedene istrage za novo počinjeno krivično delo, tužilaštvo je tražilo da se postupci spoje pred sudom što je i učinjeno i na kraju glavnog pretresa zatražilo da se on osudi na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora za niz pomenutih krivičnih dela, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja.
 
Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.