GIM zapretio medijima tužbom ako nastave da pišu o njemu

Advokati firme za trgovinu naoružanjem GIM, koja se pominje u "aferi Krušik", uputili su upozorenje pred tužbu listovima Danas, NIN i Nedeljnik i televiziji N1, ukoliko se ikada više budu bavili njenim poslovanjem ili je spomenu u nekom tekstu, piše Danas.
GIM zapretio medijima tužbom ako nastave da pišu o njemu
Foto: 021
U dopisu se navodi da ti mediji pisanjem o poslovanju GIM krše desetak međunarodnih i domaćih zakona, odaju poslovne tajne kompanije, ali i ugrožavaju bezbednost Srbije.
 
Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je da je dopis smešan i da su se "toliko uplašili dopisa GIM da im je Krušik opet na naslovnoj strani".
 
"Oni su stekli utisak da ceo državni vrh pokušava da zaustavi pisanje o ovoj temi, pa su osetili da je pravi trenutak da im se priključe. Mi, u svakom slučaju, nastavljamo da pišemo o Krušiku i iz broja u broj iznosimo nove detalje", istakao je on.
 
Glavni i odgovorni urednik Nedeljnika Veljko Lalić dopis je ocenio kao školski primer zastrašivanja, ali "amaterski, kao na pijaci".
 
"Kao da novinari ne umeju da čitaju zakone na koje se oni pozivaju, i kao da je normalno da citirate član 4 o zaštiti poslovne tajne, pa preskočite član 9 istog zakona koji jasno kaže da se to ne odnosi na ovaj slučaj", ukazao je Lalić.
 
I izvršni producent N1 Igor Božić vidi dopis kao pritisak na medije, a kao najinteresantniju stvar on navodi to da advokati GIM ocenjuju da li je postojao interes javnosti da mediji objavljuju imena partnera GIM, fotografije aviona i registarske oznake i da se time ugrožava bezbednost zemlje.
  • Rade

    04.12.2019 19:01
    A Djilas...nekako mi sve sto kazu,a nema njega, ostaje nepotpuna recenica
  • Scotch Bonnet

    04.12.2019 13:47
    Toliko o slobodi medija u Srbiji.
  • RedMouth BlackOrgasm

    04.12.2019 12:54
    Sinsirli jors
    Molimo vas, prestanite da pišite o nama, istina nas razara, i mi smo samo nečija deca, koja su se povela za parolom "Zgrabi sad ili nikad, i vrati se kući do večere, nikad nećeš pogoditi ko nam dolazi u goste!"
    S' poštovanjem,
    Vaši zauvek Zahvalni,
    Ili ćemo Vas tužiti,
    I šta ćemo sad,?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.