Majić: Tužilaštvo je trebalo odmah da krene u istragu o Krušiku

Lidija Komlen Nikolić iz Udruženja tužilaca Srbije izjavila je da je Tužilaštvo trebalo da krene sa istragom u slučaju Krušik.
Majić: Tužilaštvo je trebalo odmah da krene u istragu o Krušiku
Foto: 021.rs
Ona je za televiziju N1 rekla da tužilaštvo "nema taj komfor da reaguje samo zato što je neko nešto izrekao u medijima, ali da je, kada se radi o aferi 'Krušik', tužilaštvo trebalo da krene sa istragom i pokaže proaktivnost, pogotovo ako je javnost zainteresovana za to".
 
Ona je istakla kao bitno da političari, bilo vlasti ili opozicije, prestanu da komentarišu sudske postupke i to prepuste nadležnim institucijama.
 
Navela je primer u slučaju spaljene kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke za šta je optužen tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, čiju je pretpostavku nevinosti doveo u pitanje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ona je rekla da svako ko poseduje informaciju o krivičnom delu treba da se obrati tužilaštvu, uključujući i medije koji pišu o aferama.
 
"Tužilaštvo je državni organ i nije džuboks", rekla je Komlen Nikolić.
 
Ona je upitala "zašto bi pisanja u medijima za nju, kao tužilaštvo, bilo nešto obavezujuće" i ocenila da trenutno živimo u društvu gde ima "različitih informacija". Dodala je da svi treba da dostave to tužilaštvu i podnesu dokaze.
 
"Svako ima pravo da prijavi", poručila je Komlen Nikolić.
 
Sudija Miodrag Majić rekao je da bi on momentalno krenuo u istragu afere Krušik da je tužilac i dodao da bi tužilaštvo u uređenom sistemu odavno reagovalo kada bi se radilo o nečemu poput te afere.
 
Majić je kazao da je bitno da tužilaštvo izlazi u javnost kako bi se bar stvorio utisak da se bavi odredjenim predmetom.
 
"Posao sudija u turbulentnim vremenima je da ponekad progovore i kažu nešto, a većina kolega to ne čini jer strahuje za svoje pozicije", navodi Majić.
  • Generalni problem!

    08.12.2019 11:05
    Fali deo sistema ili konfuzija
    Mimo Krušika, za bilo koji problem, ko je odgovoran što Tužilaštvo ne reaguje automatski na pisanje medija? Ko je trebao da prijavi Tužilaštvu stručne probleme? Kako da se spreči da se takav propust ponovi, što je najvažnije?

    Advokatska nezainteresovanost ili..?
    Nije samo Krušik nego i "propusti" banaka i svi drugi propusti ili " propusti" moraju biti predmet za Tužilaštvo koje je morao neko da prijavljuje a ne da se ponavljaju iznova i iznova i iznova i rešavaju pojedinačne greške sistema dok sistem nastavlja da ih pravi u nedogled.
  • Rastibudjilizovani

    08.12.2019 10:36
    Aha
    Samo da Vas obastim da su sudije i tuzioci postavljeni 2009-2010 od strane ministarke Malovic tzv. ZUTE tj clana DS. Cisto da se zna koga kritikujemo.
  • Nebojša iz Beograda

    08.12.2019 10:12
    Nije!!!
    Poligraf je sasvim dovoljan!
    Tako kaže i moj tata.
    A za svaku situaciju,
    tata ima kombinaciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.