Voditeljka RTS-a i kuma državne sekretarke MUP-a kontrolisaće političare i medije

Vlada Srbije predložila je Skupštini pet kandidata za članove Nadzornog odbora parlamenta, koji ima zadatak da prati ponašanje političkih stranaka, kandidata i medija tokom izborne kampanje.
Na spisku kandidata, sastavljenom u Nemanjinoj 11, nalaze se: profesor Pravnog fakulteta dr Branko M. Rakić, profesor u penziji dr Miodrag Savović, novinarka RTS Ivona Pantelić, filolog Jelena Milenković Orlić i Aleksandar Stamatović.
 
Prema zakonu, Nadzorni odbor ima deset članova i prati predizborne aktivnosti i ukazuje na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku. Predsednica parlamenta Maja Gojković započela je krajem novembra proceduru formiranja ovog tela i pozvala premijerku i poslaničke grupe da dostave svoje predloge za članove odbora, koje će birati skupština. Uprkos tome što je predviđeno zakonom, ovo telo nije bilo formirano ni u jednom izbornom procesu nakon 2000. godine.
 
SZS: Predloženo da kuma državne sekretarke MUP-a kontroliše izborni proces
 
Savez za Srbiju saopštio je da je Vlada Srbije predložila Ivonu Pantelić, novinarku RTS-a i kumu državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljane Popović Ivković, za člana nadzornog odbora Skupštine Srbije čiji je zadatak da prati ponašanje političkih stranaka, kandidata i medija tokom izborne kampanje.
 
"Tako Vučić doživljava demokratiju i slobodu medija, kao i svi autoritarni vlastodršci. On planira da sada i formalno preko policije nadzire medije i čitav izborni proces", saopštio je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.
  • @Neša

    09.12.2019 12:30
    Mladi ne znaju istoriju
    Kada malo sazrite neće Vas više iznenađivati agitprop u predizbirnoj kampanji, a pogotovo u društvu koje svojom delom namerava da se pretvori u totalitarističko, pa ćete imati i drugačiji pogled na tu temu
  • @Neša

    09.12.2019 12:16
    Vi ste agitprop tv-zavisnik
    Pa vi onda gledajte gostovanja vaših omiljenih voditeljki na drugim televizijama, i vaše Megatrendovce, pa ćete tamo udahnuti te megatrendovske "dobrotu iskrenost i razum" koji su vam toliko potrebni. Pitam se kako ste uopšte stigli na ovaj portal "agitprop nerazumnih".
  • Nesa

    09.12.2019 10:19
    Ah
    Previse je agitpropa da bi bilo razuma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija