Pokušaj iseljenja porodice iz doma u Užicu na Dan ljudskih prava

Treći pokušaj iseljenja porodice Ćitić iz kuće u Vidovdanskoj ulici u Užicu juče je odloženo, nakon što je porodica predložila da se sama iseli u roku od tri meseca, uz traženu garanciju izvršitelja da ih do tada neće uznemiravati.
Kako piše list "Danas", i ovoga puta grupa Užičana se solidarisala sa Ćitićima i odbila je da se skloni sa ulaza kuće i time onemogućila prilaz Filipu Vitiću, predstavniku kancelarije javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića, koji je stigao u pratnji dvadesetak uniformisanih policajaca.
 
"Evo kako izgleda Dan ljudskih prava u Srbiji", "Sram vas bilo", "Imate li decu", dobacivali su, između ostalog, okupljeni građani izvršitelju i policajcima.
 
"Nećemo nikoga dirati. Došli smo da asistiramo izvršitelju, a probleme sa njim morate sami da rešite", uzvratio je policijski inspektor, navodeći da policija "samo sprovodi zakon".
 
"Nemoćni smo da bilo šta uradimo. Ne možemo više da izdržimo teror i kršenje zakona", kazao je Branislav Ćitić, koji je bio vlasnik dve trećine kuće. Kako nije zaposlen, svoje vlasništvo je uknjižio na suprugu Gordanu kako bi ona, kao zaposlena, mogla da podigne kredit i da isplati dug rođacima svog supruga koji polažu pravo na jednu trećinu kuće.
 
On je naveo da je ceo postupak od početka bio nezakonit, izrazio sumnju u korupciju i istakao da njegovi rođaci, koji žive u Engleskoj, odbijaju bilo kakav dogovor, da ih novac ne zanima i da žele celu kuću.
 
Filip Vitić, predstavnik kancelarije izvršitelja Dogandžića, rekao je za "Danas" da je jučerašnje izvršenje "odloženo, zbog predloga porodice Ćitić da doborovoljno izađe iz kuće".
 
"Potpisao sam izjavu o tome da pristajemo da se dobrovoljno iselimo do 30. marta naredne godine, ako dobijemo pisanu garanciju od izvršitelja Đorđa Dogandžića da nas do tada neće uznemiravati. Kada dobijem pisanu garanciju, dostaviću broj tekućeg računa na koji će izvršitelj uplatiti 2,3 miliona dinara, koliko nam sleduje od prodaje kuće", objasnio je Ćitić i istakao da je to vreme koje je potrebno porodici da reši stambeni problem.
 
Kuća, koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji i u kojoj četvoročlana porodica Ćitić živi 30 godina, prodata je na licitaciji 6. decembra prošle godine, radi namirenja duga rođacima za jednu trećinu tog objekta. Porodica tvrdi da nije bila obaveštena o licitaciji, ali u sudu i kancelariji javnog izvršitelja tvrde suprotno.
 
Ćitići kažu da su počeli da isplaćuju novac rođacima, koji su to kasnije odbili i nisu pristali da im se ustupi prizemlje kuće ili vikendica u selu Ljubanje kod Užica, koju je porodica prodala u junu ove godine kako bi skupila novac da isplate dug.
 
Rođaci, dodaju Ćitići, odbijaju dogovor i ne žele novac, već isključivo celu kuću od 112 kvadrata koju je, na drugoj licitaciji, kupio jedan od rođaka po ceni koja je upola manja od vrednosti koju je sudski veštak procenio na 12,4 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.