Bivši košarkaš Milan Gurović u pritvoru zbog porodičnog nasilja

Bivši košarkaš Milan Gurović priveden je juče nakon što je u stanu u Beogradu nasrnuo na svoju suprugu i maloletnu ćerku (16), nakon čega je protiv njega podneta krivična prijava za nasilje u porodici.
Bivši košarkaš Milan Gurović u pritvoru zbog porodičnog nasilja
Foto: 021
Određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Kako pišu "Novosti", Gurović je dobio zabranu prilaska svojoj ženi i ćerki.
 
Gurović je policiji ispričao svoju verziju priče, posle čega je pušten na slobodu.
 
Nakon što je dobio krivičnu prijavu, on je za "Blic" rekao da je suprugu "uhvatio za vilicu i odgurnuo", tvrdeći da je ona njega prva napala i da "hoće da mu napakuje incident, jer želi razvod, a ona ne".
 
S druge strane, izvor blizak porodici je za "Novosti" izjavio da su nakon incidenta supruga i ćerka "u podlivima i posekotinama".
 
Mihajlović: Nema opravdanja za nasilje
 
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloletnoj ćerki, navodi se u saopštenju.
 
Mihajlović je poručila da nema opravdanja za nasilno ponašanje. 
 
"U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i jedan šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo", rekla je Mihajlovićeva.
  • @Ni na čijoj strani

    12.12.2019 10:42
    Žene uglavnom psihički maltretiraju muževe, eventualno ih varaju, a muževi i psihički i fizički nasrću na svoju "bolju polovinu". Tu je glavna razlika, pogotovo što je fizičko maltretiranje sa vidnim posledicama, pa žrtve mogu da pokrenu sudski postupak. Uzgred, što pravi muškarac neće nasrnuti fizički na suprugu, nego će joj lepo predložiti razvod i rešiti se muka u lošem braku. Um caruje..., stara je narodna.
  • Ni na čijoj strani

    12.12.2019 09:10
    Uvek ista priča
    Kada se govori o nasilju u porodici, kao po pravilu su muškarci krivi i snose posledice... Postavlja se pitanje da li je baš uvek tako, nisam baš čuo da je neka žena osuđena ili snosila posledice za nasilje u porodici, ispravite me ako grešim.
    Takođe primećujem da su velikom procentu slučajeva u pitnju "promućurne" supruge i imućni muževi... Malo mnogo sličnosti
  • Dugopamtilo

    11.12.2019 18:55
    "Vidoviti Limanac"
    A sto tebi smeta Draza Mihailovic, Sta si to ti lose doziveo sa njegove strane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.