Usvojeni zakoni protiv funkcionerske kampanje

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su set zakona čija bi primena, kako je u raspravi istaknuto, trebalo da doprinese stvaranju boljih i pravednijih izbornih uslova.
Usvojeni zakoni protiv funkcionerske kampanje
Foto: 021
Poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, izmene i dopune Zakona o sprečavanju korupcije, izmene i dopune Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i dopune Zakona o javnim preduzećima.
 
Nova zakonska rešenja trebalo bi pre svega da ograniče takozvanu funkcionersku kampanju.
 
Kako je rečeno u raspravi, funkcioneri stranaka koji su istovremeno na javnoj funciji ili su direktori javnih preduzeća, neće smeti da javne resurse koriste u stranačke svrhe, a Agencija za borbu protiv korupcije će u slučaju da do funkcionerske kampanje ipak dođe, morati da reaguje u roku od tri dana.
  • novosađanka

    13.12.2019 15:07
    Makar šta . Zakoni se ovde ne primenjuju na SNS bagru. Ovde NEMA pravne države.
  • pera

    13.12.2019 13:08
    ..
    Koje mazanje, kao i obicno. Sve to je bilo zabranjeno i pre tog zakona.
  • alibaba

    13.12.2019 12:50
    a jel to važi i za ove napredne !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.