Maja Gojković: Izbori neće biti u martu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je danas da se izbori neće održati u martu, kako je planirano.
 Maja Gojković: Izbori neće biti u martu
Foto: 021
To je izjavila posle treće runde medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta. Rekla je da predstojeći izbori neće biti održani u martu, već u nekom kasnijem periodu, ali onom koji Ustav Srbije dozvoljava.
 
"Usaglasili smo se da izbori ne budu održani u martu nego da predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) kome je to ustavna nadležnost, odluči u okvirima koji su mu dati Ustavom i zakonom o krajnjem datumu u kom bi mogli da budu održani izbori, a kako bi omogućili implementaciju svih zaključaka koje smo dogovorili u ove tri runde dijaloga", rekla je Gojković na konferenciji za novinare u Beogradu.
 
Ona je kazala da je donešen već niz zaključaka i da je u toku faza ispunjavanja tih zaključaka koji će doprineti poboljšanju izbornih uslova.
 
Fajon: Bitno je što su izbori odloženi, biće vremena da se stekne više poverenja u izborni proces
 
Šefica delegacije u parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU Tanja Fajon izjavila je danas da je jako bitno što je dogovoreno da izbori ne budu u martu, da će biti vremena da gradjani steknu više poverenja i da će izborni proces biti fer i demokratski.
 
Ona je, nakon treće runde dijaloga vlasti i dela opozicije i brojnih sastanaka u Beogradu o izbornim uslovima, rekla da je zadovoljna jer je postignut napredak i najznačajniji dogovor oko slobode medija.
 
Rekla je i da se nada novim propisima za rad nacionalne televizije u izbornoj kampanji i još nekoliko stvari važnih za slobodu medija.
 
Izvestilac Evropskog parlamenta o Srbiji Vladimir Bilčik rekao je da uprkos tome što se govori da nema dovoljno vremena za ostvarenje svih izbornih uslova, važan ishod dijaloga je to što je definisana vremenska odrednica za realizaciju svake obaveze. Rekao je da će se u narednom periodu sastati sa predstavnicima Evropskog parlamenta i Evropske komisije kako bi videli na koji način oni mogu da podrže ostvarivanje obaveza za unapređenje izbornih uslova u Srbiji.
 
Bilčik je naveo da će evropski parlamentarci i dalje biti na raspolaganju za svaku dodatnu podršku, a kako je rekao dogovorena je i kratkotrajna posmatračka misija.
 
On je rekao da žele da vide napredak u radu REM-a, ali i ostalih regulatornih tela uključenih u izborni proces, kao i boljitak u pristupu svim medijima.
 
Prema važećem zakonu, izbori bi mogli da se održe najkasnije trećeg maja.
  • bolens

    13.12.2019 23:15
    glumica
    Losa glumica u losem filmu. " O moj Boze, kako grozan fiiilm!"
  • Izzy

    13.12.2019 21:30
    Rrr
    Jel to Maja ima novog momka?
  • Frkica

    13.12.2019 19:19
    Majo
    Nesto mi bas niste sigurni ovaj krug...propast se ne moze izbeci ali moze odloziti...mnogo afera vas krasi u poslwdnje vreme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.