Završen još jedan protest "Jedan od pet miliona", traži se od policije da identifikuje napadača na aktivistu

Protest u organizaciji Udruženja 1 od 5 miliona održan je večeras u Beogradu, ali kako je saopštio organizator, nije prijavljen jer policija nije identifikovala napadača na aktivistu Srđana Markovića pre dve sedmice.

Iz istog razloga nije bio prijavljen ni protest prošle subote, kada se policija, za razliku od ranijih okupljanja, nije pojavila da reguliše saobraćaj na trasi kuda se kretala protestna kolona.

"Pošto policija, na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, ne može i ne želi da obezbedi građane u protestnoj koloni i ne radi svoj posao, ni naredni protest neće biti prijavljen policiji, a njihov posao organizatori i građani preuzeće u svoje ruke", navedeno je u najavi današnjeg protesta.

Iz Udruženja su saopštili da je prošao rok koji su dali policiji da reaguje zbog napada na Markovića i njihovog snimatelja Nemanju Ristića uz upozorenje da u suprotnom više neće prijavljivati proteste.

Na prethodnom protestu izbio je manji incident kada su učesnici "kucali" na vrata skupštine Srbije, do kojih su došli uz žestoko guranje sa pripadnicima obezbeđenja skupštinskog zdanja, a zatim su posle kraćeg zadržavanja nastavili protestnu šetnju.

Organizatori su poručili tada policiji da je to samo "upozorenje" jer ne radi svoj posao i ne kažnjava napade na učesnike protesta.

Sa protesta je zatraženo i puštanje na slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

Učesnici protesta su, pošto je najavljeno da će se na kraju šetnje pojaviti i obratiti im se "gost iznenađenja", otišli do zgrade u Nemanjinoj 9, gde se nalaze Vrhovni kasacioni i Apelacioni sud i tamo zatražili da im se obrati republički tužilac Zagorka Dolovac.

Republičko tužilaštvo je, inače, na adresiNemanjina 22-26, a posle nepun minut tišine, predstavnik "1 od 5 miliona" Miodrag Simović rekao je da je to što se čulo sve što je Dolovac postigla za sedam godina na funkciji.

On je nabrojao da je Dolovac ćutala kad je rušena Savamala, povodom ubistva Olivera Ivanovića, paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, prebijanja ljudi, a ćuti i sada povodom afera "Jovanjica" i "Krušik".

"I dalje ćuti povodom svega drugog što se događa u ovoj zemlji, svega što će se događati i što se dešava", naveo je Simović.

Na kraju protesta održan je "minut ćutanja za pravdu u Srbiji", a učesnici su kucanjem na zatvorena vrata sudske zgrade, kako je objašnjeno, pokušali da probude tužilaštvo da počne da radi svoj posao.

  • Keln

    14.12.2019 20:37
    Bravo
  • Glumci

    14.12.2019 20:08
    Napali sami sebe
    Oko njih kordon policije a oni kao napadnuti. Napali sami sebe pa sad kmece kao razmazeno deriste da privuku paznju. Suvise su nevazni da bi ih bilo ko napadao. Ionako se nasa politika ne kroji u Srbiji, tako da ce na vlast doci kad veliki brat iz inostranstva to odredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.