I Ivica Tončev stekao diplomu u Megatrendovoj firmi

Nakon što se u javnosti otvorilo pitanje oko fakultetske diplome ministra unutrašnjih poslova, Nebojše Stefanovića, upitna je diploma još jednog državnog funkcionera - državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivice Tončeva.

Naime, Stefanović nije jedini "VIP student" sporne Megatrendove škole u Londonu, jer je i Tončev, inače i stranački kolega vlasnika Megatrenda - Miće Jovanovića, na istoj školi diplomirao. Tončev nije odgovorio na upite N1, a ovo nije prvi put da se o validnosti diplome Ivice Tončeva govori u javnosti.

Među 1.054 studenta, koliko ih je prošlo kroz školu koju je osnovao Megatrend international consortium limited, kompanija registrovana u Velikoj Britaniji, ministar policije Nebojša Stefanović nije jedini državni funkcioner Srbije ili "VIP" klijent koji može da se "pohvali" diplomom tog fakulteta.

Dokument do kog je došla televizija N1 pokazuje da je nekoliko godina pre Stefanovića, zvanje "diplomiranog ekonomiste u oblasti menadžmenta" na istoj školi, sa sedištem u engleskoj prestonici, stekao i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i aktuelni državni sekterat u Ministarstvu spoljnih poslova - Ivica Tončev.

I da je po istom principu kao i u slučaju Stefanovića, Tončevu diploma nostrifikovana u Srbiji, a rešenje o nostrifikaciji potpisao je dekan Megatrenda u Zaječaru - prof.dr Mića Jovanović.

Ivica Tončev na upit N1 da javnosti objasni kako je i gde završio osnovne akademske studije - nije želeo da odgovori.

Dosadašnji, ali po svemu sudeći i budući vlasnik univerziteta "Megatrend", Mića Jovanović kaže da su za njega sve afere oko "Megatrenda" završene.

"U Francuskoj sam. Za mene su sve priče i izmišljene afere oko Megatrenda - završene. Megatrend ide napred, ka novim dostignućima", poručuje Jovanović.

Ivica Tončev u poslednjih deset godina obavljao je više državnih funkcija. 2008. godine bio je postavljen na mesto savetnika tadašnjeg potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova, Ivice Dačića.

Na parlamentarnim izborima 2012. Tončev je izabran za narodnog poslanika, da bi već početkom 2013. Agencija za borbu protiv korupcije od njega zatražila da odluči da li će biti poslanik ili savetnik, jer je sa dve funkcije bio u sukobu interesa.

Od 2016. godine je državni sektretar u Ministarstvu spoljnih poslova, a u SPS-u je član Glavnog odbora.

Ivica Tončev bio je poslovni partner kontroverznog biznismena Branislava Šaranovića, ubijenog 2009. u Beogradu, a prema ranijim pisanjima CINS-a, Tončev je imao kontakte sa ljudima iz kriminalnih krugova, čak i nakon 2008. godine – kada je dobio posao u Vladi.

Kompletnu priču pročitajte na sajtu N1.

  • Bili Kid

    16.12.2019 23:29
    Mafijaske politicke stranke 90ih koje je narod propustio da odvede na sud 5-og oktobra. Namerno kazem narod zato sto su posle Milosevica dosli novi hostapleri da rasture sto mogu i cega se dohvate!
  • Inspektor Višekruna

    15.12.2019 12:09
    Procena
    Moja procena je da ćemo pre ukinuti diplome državnih univerziteta nego megatrendove!
  • AK

    15.12.2019 12:02
    @Orvel Vegan
    Orevele, često se ne slažem sa Vašim stavovima, ali ovde Vam je SVAKA reč na mestu. Jako lepo sumirano sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija