Otvorena deonica autoputa od Surčina do Obrenovca

Deonica autoputa "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca, dužine 17,6 kilometara, otvorena je.
Saobraćaj je na ovoj deonici pušten popodne.
 
Deonica Surčin - Obranovac povezuje Koridore 10 i 11, odnosno Beograd i Vojvodinu sa zapadom zemlje, vrednost radova je 233,67 miliona dolara, a deonicu je izgradila kineska kompanija CCCC, koja je gradila i Pupinov most. Radovi su počeli u martu 2017. godine.
 
"Putevi Srbije" su investitor projekta koji je finansiran kreditom kineske Eksim banke.
 
Deonica ima četiri vozne i dve zaustavne trake, ukupne širine 29 metara. Na njoj je most na ušću Kolubare u Savu kao i još 11 mostova, vijadukt preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, i dve petlje - Surčin i Obrenovac.
 
Most preko Save i Kolubare dugačak je 1.581 metar, širine 29 metara. Petlja Surčin povezuje novu trasu autoputa sa obilaznicom oko Beograda, odnosno budućim putem od Novog Beograda do Surčina, a surčinska petlja spaja putne koridore 10 i 11.
 
Na autoputu Surčin-Obrenovac se neće naplaćivati putarina, iako je to bilo predviđeno projektom, a izmena je i to što postoji isključenje sa autoputa u Jakovu.
  • JS

    19.12.2019 08:29
    Ludilo
    Batajnicka petlja evo vec 8 godina ceka da je zavrse pa proglase svecano otvaranje po treci put...

    Nego, kud ce narod kad ovim novim auto putem stigne do Cacka? Pravo u centar?
  • Nemanja

    18.12.2019 20:11
    Komunizam is back. Imamo i novog Tita vodju, pionire i sve ostalo. Samo su plate najmanje u Evropi. Ali dobro glupavom narodu je dobar i autoput umesto dorucka, rucka i vecere.
  • Ivan

    18.12.2019 16:28
    I SNS autobusi prvi prosli,i jos stajali da krezubi,nepismeni malo prosetaju uz AV,Mileta od Bosne,i ostala bolunenta propasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija