Novosti: Vesić počasni član Udruženja književnika Srbije

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, objavile su Novosti.
Novosti su u tekstu o tribini posvećenoj austrijskom piscu i nobelovcu Peteru Handkeu, u Udruženju književnika Srbije, navele da je taj skup trebalo da otvori zamenik gradonačelnika, sa podnaslovom "Vesić počasni član UKS".
 
"Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je nedavno primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, trebalo je da otvori tribinu. Planirano je da Vesić pozdravi skup u ime Skupštine grada, budući da je Handke počasni građanin Beograda, ali je bio sprečen da dođe", naveo je list.
 
Ova vest izazvala je oštre reakcije na društvenim mrežama.
 
Pisac Siniša Kovačević tražio je da bude izbrisan evidencije tog udruženja. "Mali je i skroman moj talenat u odnosu na njegov, a nije red da kolege koji nam svojim prisustvom čine čast, gledam sa zavišću", napisao je on na Tviteru. Reagovale su i drugi pisci i javne ličnosti.
  • pukovnik

    20.12.2019 22:49
    Sta vi sebi dozvoljavate gospodo. Vi ne postujete udruzenje knjizevnika Srbije. Ne postujete ljude u njemu. Nase pisce. Ne osvrcite se na misljenje gospodina Sinise Kovacevica. On je samo jedan osrednji scenarista, ne i pisac.
  • Srba

    20.12.2019 18:42
    Sramota
    Sada jos i u lektiru da udje
    Ovo samo kod nas postoji.
  • uspavan narod

    19.12.2019 08:25
    krivi smo mi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija