FOTO: Obradović na protestu u Beogradu: Bolja budućnost ne dolazi sama od sebe, moramo se izboriti

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović obratio se okupljenima na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu", zahvaljujući svima na "osvajanju njegove slobode".

Okupljeni su ga pozdravili uzvicima "heroj, heroj". Večerašnji protest u Beogradu je 55. po redu.

"Drago mi je da vidim ispred sebe slobodoljubive ljude", kazao je.

On je poručio da bolja budućnost ne dolazi sama od sebe i da se za nju moramo izboriti.

"Istina se ne može sakriti. Na primeru Krušika vidi se anatomija režima", rekao je on okupljenima.

Na kamion sa kojeg se obraćaju govornici okačen je veliki transparent na kojem piše "Aleksandar Obradović naš heroj" sa njegovom iscrtanim likom. Okupljenima se deli odštampan materijal sa likom Obradovića sa natpisom "Naš heroj".

Protest je za razliku od prethodna dva prijavljen policiji, kako su naveli organizatori, iz bezbednosnih razloga. Prethodna dva protesta nisu bila prijavljena policiji jer nisu pronadjene osobe koje su fizički nasrnule na studenta i jednog od organizatora protesta Srđana Markovića i snimatelja udruženja Nemanju Ristića.

Protestna kolona prošla je pored zgrade Radio televizije Srbije i predsedništva gde je 55. protest Jedan od pet miliona završen.

Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Aleksandra Obradovića za odavanje poslovne tajne. Njegov advokat Vladimir Gajić ranije je rekao da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv Obradovića za kojeg je naglasio da je uzbunjivač i da bi mogao da bude svedok.

Učesnici protesta izručili predsedniku fotokopije dokumenata o aferama

Učenici protesta "Jedan od pet miliona" izručili su ispred ulaza u zgradu predsedništva u Beogradu džakove sa materijalima o aferama jer se Aleksandar Vučić, kako su rekli, pravi da ne čuje i ne vidi ništa.

"Doneli smo papire o firmi GIM i o tome kako je ministar policije Nebojša Stefanović iskoristio položaj da se njegov otac Branko obogati", rekla je jedna od organizatorki protesta Valentina Reković.

Između ostalog, izručene su fotokopije dokumenata koje su objavili mediji o putovanju Branka Stefanovića na Bliski istok kako bi učestvovao u zaključenju poslova.

Takođe, tu su i papiri o drugim aferama kao što je rušenje objekata u Savamali.

  • Valter

    22.12.2019 08:32
    A sta ako ?
    A sta ako se jednoga dana otkrije da je doticni deo hobotnice industrijske spijunaze. Zar Srbiju da uci "sumnjivo lice"?
  • Zadruga zurka

    22.12.2019 08:18
    @Maki Naki
    "... Borite se vi za vase dzepove, vas ne zanima narod..."

    Govoris o sadasnjoj vlasti ?
  • N.Sad

    22.12.2019 06:24
    Боље и немати будућност него да се Обрадовић, Ђилас, Јеремић, Мариника итд. боре за њу и да нам је донесу на златном пладњу јер то би нас коштало и овога што имамо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.